Τα Νέα του Συλλόγου
---------- . ----------
Έτος 2005

 

Ανακοίνωση 20051214: ΗΜΕΡΑ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ 2005.
Η εφετεινή Ημέρα Αποφοίτων εορτάσθηκε την Κυριακή 4/12/2005 στο Σχολείο. Στις 12:30 έγινε ο καθιερωμένος Αγιασμός στο προαύλιο του Ανατολικού από τον πατέρα Χρήστο και αμέσως μετά ακολούθησε η συνεστίαση στην τραπεζαρία του Ανατολικού.
Οι επισκευές στο εκκλησάκι δεν έχουν τελειώσει ακόμη κι έτσι δεν ήταν δυνατόν να τελεσθεί ο Αγιασμός εκεί.
Εφέτος, δυστυχώς, λίγοι απόφοιτοι προσήλθαν στην «σημαντικώτερη» ετήσια εκδήλωση του Συλλόγου μας παρ' όλο που ο καιρός ήταν πολύ καλός και το Δ.Σ. του Συλλόγου, θέλοντας να παρακινήσει περισσότερους αποφοίτους να έρθουν με τα παιδιά τους, τα είχε εντάξει στην κατηγορία των προσκεκλημένων τιμής ένεκεν, επωμιζόμενος το σχετικό κόστος συμμετοχής τους. Η αντίθεση με την περυσινή αθρόα συμμετοχή αποφοίτων ήταν ιδιαίτερα έντονη προκαλώντας μελαγχολικές σκέψεις.
Εφέτος, στο πλαίσιο του εορτασμού των 50 ετών από την αποφοίτηση των πρώτων αποφοίτων, το 1955, το Δ.Σ. ετοίμασε έγκαιρα ένα καλαίσθητο αναβρυτινό εβδομαδιαίο ημερολόγιο, προκειμένου να διατεθεί κατά την Ημέρα των Αποφοίτων. Πραγματικά οι παρευρεθέντες υποδέχθηκαν το ωραιότατο ημερολόγιο με ενθουσιασμό και έσπευσαν να το αποκτήσουν.
Την εκδήλωση ετίμησε με την παρουσία του, εκτός των άλλων και ο νέος Πρόεδρος του Ι.Γ.Ε., κ. Κώστας Μπέσης, με τον οποίον είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε διάφορα θέματα για το Κτήμα Συγγρού και ιδιαίτερα για το εκκλησάκι του Αγ. Ανδρέα και τον «Πύργο». Μας διαβεβαίωσε, ότι το θέμα του «Πύργου» είναι σε καλό δρόμο και πολύ σύντομα θα γίνει διεθνής διαγωνισμός για την αποκατάστασή του. Για το εκκλησάκι, όμως, τα πράγματα παρουσιάζονται σκοτεινά και γι' αυτό το προεδρείο του Συλλόγου ανέλαβε πρωτοβουλία να επισκεφθεί τον τοποτηρητή της Μητροπόλεως Αττικής Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νικόλαο για να ζητήσει την μεσολάβησή του για την επανέναρξη των εργασιών.
---------- . ----------

Ανακοίνωση 20051201:
Επίσκεψη αντιπροσωπείας του Δ.Σ. του Συλλόγου μας στον νέο Πρόεδρο του Ι.Γ.Ε.
Περί το τέλος Νοεμβρίου 2005, ο Πρόεδρος του Συλλόγου μας Απόστολος Κάλλιος '56, ο Γενικός Γραμματέας Νίκος Πουλάκος '62 και το μέλος του Δ.Σ. Μιχάλης Μπαξεβάνης '70 επισκέφθηκαν τον νέο Πρόεδρο του Ι.Γ.Ε., κ. Κώστα Μπέση, στο γραφείο του, για να τον συγχαρούν για την ανάληψη των καθηκόντων του και να συζητήσουν μαζί του το θέμα της αποκαταστάσεως του ναΐσκου του Αγ. Ανδρέα και του «Πύργου», θέμα που προκαλεί πόνο ψυχής σε όσους έχουν επισκεφθεί το Κτήμα Συγγρού και ιδιαίτερα σε κάθε απόφοιτο του Ε.Ε.Α.
Ο κ. Μπέσης ανέφερε, ότι το θέμα του «Πύργου» είναι σε καλό δρόμο και ότι από πλευράς του δεν υπάρχει κανένας φόβος να επιτραπεί η άλωση του Δάσους Συγγρού από «επενδυτές» που θα αλλοιώσουν τον χαρακτήρα του και θα τον απομακρύνουν από τα οριζόμενα στην διαθήκη του Ανδρέα Συγγρού.
Τα μέλη μας, αφού ευχαρίστησαν τον κ. Μπέση που τους δέχθηκε και τους ενημέρωσε, τον προσκάλεσαν να παρευρεθεί στον εορτασμό της Ημέρας των Αποφοίτων στις 4/12/05, πράγμα που ο κ. Μπέσης αποδέχθηκε ευχαρίστως.
---------- . ----------

Ανακοίνωση 20051122:
ΗΜΕΡΑ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ 2005.
Η εφετεινή Ημέρα Αποφοίτων θα εορτασθεί την Κυριακή 4/12/2005 στο Σχολείο. Στις 12:00 θα γίνει ο καθιερωμένος Αγιασμός και στις 13:30 θα ακολουθήσει η συνεστίαση στην τραπεζαρία του Ανατολικού.
Εφέτος ο Αγιασμός θα γίνει στο προαύλιο του Ανατολικού αφού στο εκκλησάκι συνεχίζονται οι επισκευές και δεν είναι εφικτή η τέλεσή του εκεί.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου, θέλοντας να παρακινήσει περισσότερους αποφοίτους να έρθουν με τα παιδιά τους, απεφάσισε να εντάξει τα παιδιά στην κατηγορία των προσκεκλημένων τιμής ένεκεν και να επωμισθεί ο Σύλλογος το κόστος συμμετοχής τους.
Εφέτος εορτάζουμε και τα 50 χρόνια από την αποφοίτηση των πρώτων αποφοίτων το 1955. Η εφετεινή, όμως, Ημέρα Αποφοίτων είναι η 49η αφού η 1η παρόμοια εκδήλωση έγινε στο Σχολείο στις 30 Νοεμβρίου 1957. Για τον εορτασμό των 50 ετών, το Δ.Σ. έχει ετοιμάσει ένα καλαίσθητο αναμνηστικό που θα διατεθεί κατά την Ημέρα των Αποφοίτων. ΕΚΠΛΗΞΗ!!!
---------- . ----------

Ανακοίνωση 20051122α:
Με ιδιαίτερη χαρά πληροφορηθήκαμε την πρόσφατη (21/10/05) βράβευση του συμμαθητή μας Κώστα Κονδύλη '59 από το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο ως "Person of the Year". Το βραβείο αυτό χρονολογείται από το 1953 και δίδεται κάθε χρόνο σε πρόσωπο, του οποίου το έργο αποτελεί σημαντική προσφορά στην αμερικανική κοινωνία και έχει συντελέσει στην σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ Ελλάδος και Η.Π.Α.
Πολλά και σημαντικά πρόσωπα έχουν τιμηθεί με το βραβείο αυτό τα 52 προηγούμενα χρόνια. Ενδεικτικά αναφέρουμε μερικά από τα πιο γνωστά σ' εμάς βραβευθέντα πρόσωπα, όπως ο κυβερνήτης της Μασαχουσέττης κ. Μιχάλης Δουκάκης (1972), ο γερουσιαστής κ. Πωλ Σαρμπάνης (1974), ο εφοπλιστής κ. Αντώνης Χανδρής (1977), ο βιομήχανος κ. Σπύρος Μεταξάς (1978), ο ηθοποιός κ. Αντονυ Κουήν (1981), οι συγγραφείς κ. Νίκολας Γκαίητζ (1986) και κα Αριάννα Στασινοπούλου (1987), ο αμερικανός πρεσβευτής στην Ελλάδα κ. Μιχάλης Σωτήρχος (1990), ο σύμβουλος του αμερικανού Προέδρου Κλίντον κ. Τζωρτζ Στεφανόπουλος (1995) και πρόσφατα (2003) η Δήμαρχος Αθηναίων κα Ντόρα Μπακογιάννη.
Παραθέτουμε μερικές σελίδες από το πρόγραμμα της χοροεσπερίδας του Ε.Α.Ε.Ε., κατά την οποία έγινε η βράβευση.
Θερμά συγχαρητήρια στον αγαπητό μας Κώστα που με το σημαντικό του έργο μας έχει κάνει υπερήφανους γι' αυτόν και αποτελεί φωτεινό παράδειγμα για τους νεώτερους.
---------- . ----------

Ανακοίνωση 20051122β:
Οπως γνωρίζετε, για να επισκεφθείτε τις παρούσες ιστοσελίδες του Συλλόγου, ισχύει από πέρυσι (2004) και η διεύθυνση anavryta.gr παράλληλα με την από ετών ισχύουσα anavryta.org. Επί πλέον, από την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2005 όλες οι ηλεκτρονικές διευθύνσεις (e-mail addresses) των αναβρυτινών θα ισχύουν τόσο στο "anavryta.gr" όσο και στο "anavryta.org". Για παράδειγμα, θα ισχύουν οι ηλεκτρονικές διευθύνσεις mailmaster@anavryta.gr και a.papapanagiotou@anavryta.gr με την ίδια ακριβώς λειτουργία που είχαν και θα εξακολουθήσουν να έχουν οι αντίστοιχες σημερινές (mailmaster@anavryta.org και a.papapanagiotou@anavryta.org).
---------- . ----------

Ανακοίνωση 20051017:
Το 40θήμερο μνημόσυνο του αγαπημένου μας φίλου και συμμαθητή Βιδιάνου Μοσχάκη '64 θα γίνει την Κυριακή 23/10/2005, στις 10:45 το πρωί, στον Ιερό Ναό των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου του Κοιμητηρίου Παλαιού Φαλήρου.
---------- . ----------

Ανακοίνωση 20050924:
Την Τετάρτη 21/9/2005, στις 5:00 μ.μ., στον Ιερό Ναό των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου του Κοιμητηρίου Παλαιού Φαλήρου εψάλη η νεκρώσιμος ακολουθία για τον αγαπημένο μας συμμαθητή και φίλο Βιδιάνο Μοσχάκη '64, ο οποίος, όπως γράφουμε πιο κάτω (ανακοίνωση 20050920), απεβίωσε την περασμένη Τρίτη 20/9/05 μετά από ολιγόμηνη ασθένεια.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Αποφοίτων Ε.Ε.Α. εκπροσώπησαν, απουσιάζοντος του Προέδρου μας εκτός Αθηνών, ο Ειδικός Γραμματέας Ανδρέας Παπαπαναγιώτου '64 και το μέλος Πέτρος Μπούχερτ '64 καθώς και πολλοί συμμαθητές του εκλιπόντος, εκ μέρους των οποίων, ο Αρης Εμμανουήλ '64 διάβασε τον συγκινητικό επικήδειο.
Για μία ακόμη φορά, εφράζουμε και από την σελίδα αυτή τα θερμότατα συλλυπητήριά μας στην οικογένειά του.
---------- . ----------

Ανακοίνωση 20050920:
Με μεγάλη μας λύπη πληροφορηθήκαμε την απώλεια του αγαπημένου μας συμμαθητή και φίλου Βιδιάνου Μοσχάκη '64 μετά από ολιγόμηνη μάχη με την επάρατο νόσο.
Η κηδεία του θα γίνει αύριο Τετάρτη 21/9/2005, στις 5:00 μ.μ., από τον Ιερό Ναό των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου του Κοιμητηρίου Παλαιού Φαλήρου.
Στην οικογένειά του εκφράζουμε τα θερμότατα συλλυπητήριά μας.
Ο Βιδιάνος απεφοίτησε από τα Ανάβρυτα το 1964 (με το αξίωμα του Βοηθού στο κτίριο Ανατολικό) και σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Λονδίνου με υποτροφία του Σκυλιτσείου Ιδρύματος. Το 1972 πήρε το πτυχίο του (BSc) ως ιατρός χειρουργός και το 1976, μετά από επιτυχείς εξετάσεις, έγινε μέλος της Βασιλικής Εταιρείας Χειρουργών Αγγλίας. Ακολούθησαν μεταπτυχιακές (MSc) και διδακτορικές σπουδές και ειδίκευση στην διάγνωση και αγωγή ογκολογικών νοσημάτων. Δημοσίευσε πολλές πρότυπες εργασίες που τον έκαναν ευρύτερα γνωστό σε διεθνές επίπεδο. Διετέλεσε Καθηγητής Χειρουργικής με ειδικότητα Γαστρεντερολογίας και Ογκολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Leicester αναλαμβάνοντας και διοικητική θέση στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο. Εργάσθηκε σε μεγάλα νοσοκομεία της Αγγλίας μέχρι το 2000 οπότε επέστρεψε και εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Αθήνα (βλ. ανακοίνωση 27/3/01) όπου μετά από λίγο ανέλαβε την Διεύθυνση της Χειρουργικής Κλινικής του νοσοκομείου Metropolitan (βλ. ανακοίνωση 8/6/01). Ηταν πάντοτε πρόθυμος να προσφέρει τις γνώσεις του και τις υπηρεσίες του σε όλους και έδινε μεγάλη σημασία στην σωστή αντιμετώπιση κάθε ασθενή τόσο από σωματικής όσο και από ψυχολογικής πλευράς, πράγμα που τον έκανε ιδιαίτερα αγαπητό. Είχε πολλά να προσφέρει ακόμη αλλά μία από τις πλέον δύσκολες και επιθετικές μορφές καρκίνου του έκοψε πρόωρα το νήμα της ζωής. Ας είναι αιωνία η μνήμη του και το παράδειγμά του.
---------- . ----------

Ανακοίνωση 20050908:
Καταιγισμός ...βαπτίσεων τους τελευταίους μήνες (αναφέρονται κατά φθίνουσα χρονολογική σειρά):
Στις 4/9/05 βαπτίσθηκε ο εγγονός (από τον γιο του Γιάννη) του Γιώργου Τσαρούχη '59 και πήρε το όνομα του παππού του (Γεώργιος).
Στις 27/8/2005 βαπτίσθηκε στον Ιερό Ναό της Γεννήσεως της Θεοτόκου (Αρχοντοπαναγιά) στην Χώρα της Σκύρου η κόρη του συναποφοίτου μας του 1973 Δημοσθένη (Ντέμη) και της Γιώτας Μαραγκουδάκη, με αναδόχους τον επίσης συναπόφοιτο και Φύλακα του 1973 Στάθη Χατζηευθυμιάδη και την σύζυγό του Ιάσμη, που έδωσαν στην νεοφώτιστη το όνομα Αλίκη.
Στις 19/6/2005 βαπτίσθηκε στο Γύθειο ο εγγονός (από την κόρη του Χρυσηίδα) του Γενικού μας Γραμματέα Νίκου Πουλάκου '62 και πήρε το όνομα Ελευθέριος..
Στις 18/6/2005 βαπτίσθηκε στην Αθήνα (Καισαριανή) ο εγγονός (τέταρτο παιδί του γιου του Παύλου) του Βασιλέα Κωνσταντίνου '60 και πήρε το όνομα Οδυσσεύς-Κίμων.
Στις 5/6/2005 βαπτίσθηκε στην εκκλησία της Παλαιοπαναγιάς Παιανίας η εγγονή (κόρη του γιου του Γιώργου) του Βασίλη Γιαννακάκου '59 και πήρε το όνομα Μαρία-Λουΐζα (Μαριλίνα).
Ευχόμαστε σε όλους να τους ζήσουν oi νεοφώτιστoι και οι νεοφώτιστες και πάντοτε να έχουν χαρές και να χαιρόμαστε κι εμείς μαζί τους.
---------- . ----------

Ανακοίνωση 20050831:
Τετάρτη 24/8/2005 έως Κυριακή 28/8/2005 - Η εκδρομή του ΣΑΕΕΑ στην Κωνσταντινούπολη ολοκληρώθηκε. Πότε ξεκινήσαμε, πόσα πράγματα είδαμε και ζήσαμε και πότε γυρίσαμε δεν το έχουμε καταλάβει ακόμη. Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι 5 αυτές ημέρες θα μας μείνουν αξέχαστες. Δύσκολα περιγράφονται τα συναισθήματα που νοιώσαμε εκεί. Δεν ήταν μία απλή εκδρομή. Ο προορισμός και μόνο είναι αρκετός να σε προσελκύσει. Αν προσθέσουμε το καλομελετημένο πρόγραμμα με την άψογη και ευέλικτη εφαρμογή του, που επέτρεψε να ικανοποιηθούν οι επιθυμίες όλων και, το κυριώτερο, την σύμπνοια των 26 εκδρομέων που κινήθηκαν σαν μία μεγάλη αγαπημένη παρέα (κάτι, βέβαια, αναμενόμενο αφού επρόκειτο για αναβρυτινή εκδήλωση) τότε έχουμε το εκπληκτικό αποτέλεσμα της δικής μας εκδρομής.
Το πλούσιο και γεμάτο πρόγραμμα της εκδρομής υλοποιήθηκε πλήρως χάρη στην διαρκή παρουσία του έμπειρου Ελληνα ξεναγού μας και, βέβαια, στην συνεχή φροντίδα του ταξιδιωτικού πράκτορα κ. Ισαακίδη, που οργάνωσε την εκδρομή και συμμετείχε σ' αυτήν μαζί με την σύζυγό του. Το πρόγραμμα, βέβαια, δεν μπορεί από μόνο του να κάνει μία επιτυχημένη εκδρομή. Είναι και πολλοί άλλοι παράγοντες και σίγουρα είναι η αναβρυτινή ατμόσφαιρα που μας έκανε όλους την Κυριακή το βράδυ, μόλις φθάσαμε στην Αθήνα και αποχαιρετιόμαστε, να δηλώσουμε "sans voir" συμμετοχή στην επόμενη εκδρομή όποτε και όπου προγραμματισθεί να γίνει. Μία επιλογή λίγων φωτογραφιών από τις εκατοντάδες που «τραβήξαμε», θα σας δώσει μία μικρή γεύση της εκδρομής.
---------- . ----------

Ανακοίνωση 27/7/2005:
Οπως αναφέρεται και στην προηγούμενη ανακοίνωση με ημερομηνία 2/7/05, η εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη (βλ. πιο κάτω και ανακοίνωση με ημερομηνία 14/6/2005) θα πραγματοποιηθεί οριστικά από 24/8/05 έως 28/8/05 με μειωμένο κόστος λόγω αυξημένης συμμετοχής.
Η αναχώρηση από Αθήνα και η επιστροφή από Κωνσταντινούπολη θα γίνουν με πτήσεις της Ολυμπιακής Αεροπορίας την Τετάρτη 24 Αυγούστου στις 08:05 (πρωί) και την Κυριακή 28 Αυγούστου στις 21:00 αντιστοίχως.
Μπορείτε να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής με φωτογραφίες και περισσότερες λεπτομέρειες πατώντας εδώ.
Τελευταία προθεσμία για καθυστερημένες δηλώσεις συμμετοχής η Παρασκευή 29/7/2005 μετά από επικοινωνία με τον Ταμία Χρήστο Κασιμάτη '73 ή τον Ειδικό Γραμματέα Ανδρέα Παπαπαναγιώτου '64 και καταβολή του συνολικού ποσού της συμμετοχής.
---------- . ----------

Ανακοίνωση 2/7/2005:
Ξεπεράσθηκε το όριο συμμετοχής (20 άτομα) για την πραγματοποίηση της εκδρομής στην Κωνσταντινούπολη (βλ. πιο κάτω την προηγούμενη ανακοίνωση με ημερομηνία 14/6/2005) και όσοι δηλώσαμε συμμετοχή θα απολαύσουμε μία ανεπανάληπτη εκδρομή. Πέραν των πολλών ελκυστικών στοιχείων που έτσι κι αλλιώς διαθέτει η Κωνσταντινούπολη, η εκδρομή έχει προετοιμασθεί με πολλή προσοχή από τον έμπειρο τουριστικό πράκτορα κ. Ισαακίδη που προέρχεται από την Κωνσταντινούπολη και θα μας συνοδεύσει ως αρχηγός της εκδρομής. Δόθηκε έμφαση στο να γίνει μία ανεξάρτητη εκδρομή ως εκδήλωση του Συλλόγου και να μην αποτελεί τμήμα άλλης εκδρομής μαζί με τρίτους, έτσι ώστε με την βοήθεια και του ειδικά σχεδιασμένου προγράμματος να αποτελέσει για τους συμμετέχοντες μία πραγματικά ανεπανάληπτη εκδρομή.
Το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής με φωτογραφίες και περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να βρείτε πατώντας εδώ
Οσοι για οποιονδήποτε λόγο δεν έχουν δηλώσει μέχρι σήμερα συμμετοχή και επιθυμούν να συμμετάσχουν, μπορούν να επικοινωνήσουν με τους Χρήστο Κασιμάτη '73 ή Ανδρέα Παπαπαναγιώτου '64 και να καταβάλουν το συνολικό ποσό της συμμετοχής τους το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 29/7/2005.
---------- . ----------

Ανακοίνωση 14/6/2005:
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Αποφοίτων Εθνικού Εκπαιδευτηρίου Αναβρύτων, στα πλαίσια της συσφίξεως των σχέσεων των μελών του Συλλόγου, απεφάσισε να διοργανώσει μία ελκυστική και ανεπανάληπτη εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη, ένα μέρος, στο οποίο ακόμη κι αν έχει πάει κάποιος υπάρχουν πολλοί και ποικίλοι λόγοι που τον κάνουν να θέλει να ξαναπάει. Πόσω μάλλον, όταν η εκδρομή διοργανώνεται από τουριστικό πράκτορα με μεγάλη και εξειδικευμένη εμπειρία, προερχόμενο από την Κωνσταντινούπολη και ο οποίος θα συνοδεύσει ως αρχηγός τους εκδρομείς.
Η εκδρομή θα γίνει από 24 έως 28 Αυγούστου 2005, διοργανώνεται αποκλειστικά για τον Σύλλογό μας (δεν «αγοράζουμε» μέρος άλλης εκδρομής) και περιλαμβάνει επίλεκτες επισκέψεις στα περισσότερα μέρη της Πόλης που θάθελε κάποιος να πάει. Σημειωτέον, ότι ακόμη και οι δύο εκδρομές - περιηγήσεις στον Βόσπορο γίνονται με σκάφος ναυλωμένο αποκλειστικά για τον Σύλλογό μας (όχι με πλοία «της γραμμής» ούτε μαζί με άλλους εκδρομείς).
Η αποστολή της επιστολής - προσκλήσεως προς τα μέλη του Συλλόγου έγινε σήμερα (14/6/05) και η προθεσμία για την υποβολή δηλώσεων συμμετοχής λήγει το βράδυ της Πέμπτης 30/6/2005. Απαραίτητη προϋπόθεση για την ισχύ της δηλώσεως συμμετοχής είναι η καταβολή της προκαταβολής (100,00 ευρώ/άτομο).
Δυνατότητα συμμετοχής έχουν τα μέλη του Συλλόγου με τις οικογένειές τους και φίλους τους. Περισσότερα στοιχεία, το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής με φωτογραφίες και λεπτομέρειες για το κόστος και τις δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να βρείτε πατώντας εδώ.
---------- . ----------

Ανακοίνωση 8/3/2005:
Την Τρίτη 8/3/2005, στις 7:00 μ.μ., η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κωστής Στεφανόπουλος, λίγες ημέρες πριν από την λήξη της θητείας του, απένειμε τα βραβεία Αρχιτεκτονικής 2004 του Ελληνικού Ινστιτούτου Αρχιτεκτονικής.
Από τα 97 έργα που υποβλήθηκαν από 150 αρχιτέκτονες, προκρίθηκαν 15 και από αυτά ξεχώρησαν και βραβεύθηκαν τρία, ένα σε κάθε κατηγορία (κατοικίες, κτίρια Δημοσίου, κτίρια επαγγελματικά & κοινής χρήσεως).
Στην κατηγορία «κτίρια Δημοσίου» το βραβείο πήρε το γραφείο μελετών ΠΛΕΙΑΣ του συναποφοίτου Δημήτρη Διαμαντόπουλου '62 που ήταν και ο αρχιτέκτων μελετητής του βραβευθέντος έργου, το οποίο είχε τον τίτλο «Μουσείο της Ελιάς και του ελληνικού λαδιού στην Σπάρτη».
Εδώ αξίζει να σημειωθεί, ότι το βραβευθέν αυτό έργο, ιδιοκτησίας του Δήμου Σπάρτης, έγινε, όταν Δήμαρχος Σπάρτης ήταν ο συναπόφοιτος Δημοσθένης Ματάλας '61. Είναι χαρακτηριστικό, ότι εκτός από τους δημιουργούς των συμμετεχόντων έργων, ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στους «εμπνευσμένους πελάτες», αυτούς δηλαδή που παρήγγειλαν τα έργα και έδωσαν την ώθηση για την δημιουργία τους.
Ενας ακόμη αναβρυτινός, o πολιτικός μηχανικός Κρίτων Κωνσταντίνου '57 συμμετείχε στην κατασκευή του βραβευθέντος έργου αυτού.
Στην λαμπρή εκδήλωση που έγινε στο νέο κτίριο του Μουσείου Μπενάκη, στην οδό Πειραιώς 138, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας εκπροσωπήθηκε από τον Ειδικό Γραμματέα Ανδρέα Παπαπαναγιώτου '64.
Εκφράζουμε και πάλι τα θερμά συγχαρητήρια όλων μας στον αγαπητό Δημήτρη Διαμαντόπουλο '62 και στους συνεργάτες του αλλά και στους άλλους βραβευθέντες, διότι τα έργα όλων ήσαν εξαιρετικά.
Μπορείτε να δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση αν και η ερασιτεχνική ψηφιακή φωτογραφική μηχανή δεν επέτρεψε να είναι όλες «καθαρές» και καλοτραβηγμένες.
---------- . ----------

Ανακοίνωση 4/3/2005:
Με πολλή χαρά πληροφορηθήκαμε, ότι το αρχιτεκτονικό γραφείο του αποφοίτου Δημήτρη Διαμαντόπουλου '62 κέρδισε το πρώτο βραβείο Αρχιτεκτονικής του Ελληνικού Ινστιτούτου Αρχιτεκτονικής της τελευταίας τετραετίας στην κατηγορία έργων του Δημοσίου για το «Μουσείο της Ελιάς και του ελληνικού λαδιού στην Σπάρτη».
Θερμά συγχαρητήρια στον αγαπητό Δημήτρη και του ευχόμαστε να έχει πάντοτε επιτυχίες.
---------- . ----------

Ανακοίνωση 26/02/2005:
Το Σάββατο 26/2/2005, στην 1:00 μ.μ., στον Ιερό Ναό της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στου Παπάγου εψάλη η νεκρώσιμος ακολουθία για τον καθηγητή Σωματικής Αγωγής του Σχολείου μας και, μετέπειτα, του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γιάννη Ξανθινάκη που, όπως γράφουμε πιο κάτω (ανακοίνωση 24/2/05), απεβίωσε σε ηλικία 76 ετών μετά από πολύμηνη ασθένεια. Η ταφή του έγινε στο Κοιμητήριο Χολαργού.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Αποφοίτων Ε.Ε.Α. εκπροσώπησαν, απουσιάζοντος του Προέδρου μας εκτός Αθηνών, ο Γενικός Γραμματέας Νίκος Πουλάκος '62, ο Ειδικός Γραμματέας Ανδρέας Παπαπαναγιώτου '64 και τα μέλη Βασίλης Γιαννακάκος '59, Κώστας Κωστής '60 και Τάσος Ολύμπιος '59. Πέραν αυτών, παρευρέθησαν και άλλοι απόφοιτοι και καθηγητές του Σχολείου μας.
Για μία ακόμη φορά, εφράζουμε και από την σελίδα αυτή τα θερμότατα συλλυπητήριά μας στην οικογένειά του .
---------- . ----------

Ανακοίνωση 25/02/2005:
Στο διάστημα από το Καλοκαίρι που πέρασε μέχρι σήμερα καταχωρήσαμε στα Νέα του Συλλόγου μόνο τις κύριες εκδηλώσεις αυτού και όχι κάποιες άλλες ειδήσεις που, άλλες ευχάριστες άλλες δυσάρεστες, μας ήρθαν κάπως καθυστερημένα σε σχέση με τον χρόνο που συνέβησαν. Τις καταχωρούμε τώρα, χωρίς χρονολογική ή άλλη σειρά, για ενημέρωση των συναποφοίτων:

Το Καλοκαίρι που πέρασε, οι Βασίλης Γιαννακάκος '59, Γιώργος Τσαρούχης '59 και Νίκος Πουλάκος '62 απέκτησαν από ένα εγγόνι (κορίτσι ο πρώτος και αγόρια οι άλλοι δύο). Πέραν των εγκαρδίων συγχαρητηρίων μας, τους εκφράζουμε και τις ευχαριστίες μας για την (έμμεση) συμβολή τους στην ...διεύρυνση του Συλλόγου μας.

Τον περασμένο Νοέμβριο, ο αγαπητός μας Γιώργος Σύρπης '59 έχασε την αγαπημένη του σύζυγο Βάσω
Τις αγαπημένες τους μητέρες έχασαν οι αγαπητοί μας Μιχάλης Βροντάκης '61 (τον Νοέμβριο που μας πέρασε), Γιώργος Κόντος '62 (τον περασμένο Δεκέμβριο), Νίκος Κανελλόπουλος Χ70 (τον περασμένο μήνα) και αδελφοί Καστρισιανάκη (την περασμένη εβδομάδα).
Εκφράζουμε σε όλους τα εγκάρδια και θερμά μας συλλυπητήρια.


Τον Οκτώβριο 2004, ο συναπόφοιτος Δήμος Βρατσάνος '57 ανέλαβε την Προεδρία του Ελληνο-Ιαπωνικού Συνδέσμου Φιλίας. Κύριος σκοπός του Συνδέσμου, ο οποίος έχει μία ιστορία 48 ετών,είναι η σύσφιγξη των δεσμών φιλίας μεταξύ των δύο φίλων λαών-της Ελλάδος και της Ιαπωνίας και η προώθηση τών πολιτιστικών, μορφωτικών και οικονομικών σχέσεων. Ο Δήμος παρακαλεί και προσκαλεί όποια μέλη του Συλλόγου μας ενδιαφέρονται για την Ιαπωνία να εξετάσουν το θέμα της εγγραφής τους ως μέλη του Συνδέσμου. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον ίδιο στέλνοντάς του e-mail στην ηλεκτρονική του διεύθυνση d.vratsanos@anavryta.org ή τηλεφωνώντας του στο τηλέφωνο του Συνδέσμου 210 3638966.

Με την ευκαιρία αυτή πληροφορηθήκαμε, ότι και άλλα μέλη του Συλλόγου μας είναι Πρόεδροι σε παρόμοιους οργανισμούς:
Ο Κώστας Γιαννίδης '64 είναι πρόεδρος του Ελληνο-Κινεζικού Επιμελητηρίου.
Ο Κώστας Κατσιγιάννης '71 είναι πρόεδρος του Ελληνο-Καναδικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.
---------- . ----------

Ανακοίνωση 24/02/2005:
Με μεγάλη μας λύπη πληροφορηθήκαμε, ότι απεβίωσε, σε ηλικία 76 ετών, ο καθηγητής Σωματικής Αγωγής του Σχολείου μας και, μετέπειτα, του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γιάννης Ξανθινάκης μετά από πολύμηνη ασθένεια.
Η κηδεία του θα γίνει το Σάββατο 26/2/2005, στην 1:00 μ.μ., στον Ιερό Ναό της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στου Παπάγου.
Στην οικογένειά του εκφράζουμε τα θερμότατα συλλυπητήριά μας.
---------- . ----------

Ανακοίνωση 24/02/2005:
Την Τρίτη 22/2/2005, στο Πολεμικό Μουσείο, έγινε η εκδήλωση για την Κοπή της Βασιλόπιττας και τον εορτασμό των 50 ετών από την ίδρυση του Συλλόγου.
Η συμμμετοχή ήταν και πάλι εντυπωσιακή, παρ' όλο που ήταν εργάσιμη ημέρα και ώρα. Για μία ακόμη φορά ήταν μαζί μας ο συναπόφοιτος και Επίτιμος Πρόεδρος του Συλλόγου μας Βασιλεύς Κωνσταντίνος '58, ο οποίος και έκοψε την Βασιλόπιττα.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο υποπτέραρχος ε.α. Χαράλαμπος Ποταμιάνος που ήταν μέλος του πρώτου Δ.Σ. του Σχολείου μας το 1949 και για πολλά χρόνια μετά.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με ενός λεπτού σιγή στην μνήμη των αειμνήστων ιδρυτών του Σχολείου μας, Βασιλέων Παύλου και Φρειδερίκης και των συναποφοίτων, καθηγητών, διευθυντών και συνεργατών του Ε.Ε.Α. που δεν είναι πλέον κοντά μας.
Αμέσως μετά, η μικρή κόρη του Χρήστου Κασιμάτη '73, Ηβη, τραγούδησε τον Υμνο του Εθνικού Εκπαιδευτηρίου Αναβρύτων συνοδευόμενη από κασέττα με την αντίστοιχη μελωδία, για να δεχθεί τα ενθουσιώδη χειροκροτήματα των παρισταμένων και μία ανθοδέσμη από τα χέρια του Επιτίμου Προέδρου μας Βασιλέα Κωνσταντίνου ΄58.
Ακολούθησε προσφώνηση του Προέδρου μας Απόστολου Κάλλιου '56 και απονομή τιμητικής πλακέτας στον υποπτέραρχο ε.α. κ. Χαρ. Ποταμιάνο από την Α.Μ. τον Βασιλέα Κωνσταντίνο '58. Ο Πρόεδρος Απόστολος Κάλλιος '56 συνέχισε, μετά, την ομιλία του με σύντομη αναδρομή στο ιστορικό της ιδρύσεως του Σχολείου μας και του Συλλόγου μας.
Στην συνέχεια, ο Ειδικός Γραμματέας του Συλλόγου μας, Ανδρέας Παπαπαναγιώτου '64 έκανε μία αναφορά στο Σχολείο και στην ζωή των μαθητών εκεί, με παράλληλη προβολή σε οθόνη αντιστοίχων φωτογραφιών, που προκάλεσαν συγκίνηση στους παρευρισκομένους αποφοίτους και θαυμασμό στους λοιπούς παρισταμένους για το Σύστημα που ακολουθούσε το Σχολείο μας. Συνέχισε, μετά, με σύντομη αναδρομή στην ίδρυση του Συλλόγου Αποφοίτων και στις τάξεις που απεφοίτησαν από το 1955 μέχρι και το 1968.
Στις τάξεις που απεφοίτησαν από το 1968 μέχρι και το 1976, που είναι και η τελευταία που περιλαμβάνεται στον Σύλλογό μας, αναφέρθηκε ο Ταμίας του Συλλόγου μας Χρήστος Κασιμάτης '73. Η ομιλία του συνοδεύθηκε από πλήθος φωτογραφιών και διανθίσθηκε από χαριτωμένα στιγμιότυπα από την ζωή στο Σχολείο που έδωσαν μία ευχάριστη αλλά και νοσταλγική νότα.
Αμέσως μετά, ο Επίτιμος Πρόεδρος του Συλλόγου μας Βασιλέας Κωνσταντίνος '58 έκοψε την Βασιλόπιττα για όλους τους παρευρισκομένους αποφοίτους και καθηγητές και τις οικογένειές τους. Το νόμισμα κέρδισε ο επίσημος προσκεκλημένος μας, υποπτέραρχος ε.α. κ. Χαρ. Ποταμιάνος, στον οποίο ευχηθήκαμε να είναι κοντά μας για πολλά χρόνια ακόμη.
---------- . ----------


Στείλτε μας e-mail στη διεύθυνση: saeea@anavryta.org και γράψτε μας νέα δικά σας ή άλλων αποφοίτων και καθηγητών του Σχολείου.