Τα Νέα του Συλλόγου
---------- . ----------
Έτος 2004

 

Ανακοίνωση 18/12/2004: Την Κυριακή 12/12/2004 έγινε ο ετήσιος εορτασμός της Ημέρας των Αποφοίτων με Αγιασμό έξω από το εκκλησάκι του Αγίου Ανδρέα και συνεστίαση στο Ανατολικό.
Η συμμμετοχή εφέτος ξεπέρασε καθε άλλη χρονιά. Ευχάριστη έκπληξη ήταν η συμμετοχή του συναποφοίτου και Επιτίμου Προέδρου του Συλλόγου μας Βασιλέα Κωνσταντίνου '58, τέως Βασιλέα της Ελλάδος, για πρώτη φορά μετά το 1967.
Υπήρξαν, όμως, και άλλες ευχάριστες εκπλήξεις με κυριώτερη αυτή της εικόνας που αντικρύσαμε μπαίνοντας και βλέποντας το εκκλησάκι του Αγίου Ανδρέα σκεπασμένο με λινάτσες και νάυλον λόγω των εργασιών που έχουν ήδη αρχίσει για την επισκευή του και διάσωσή του από την φθορά του χρόνου, με πρωτοβουλία εξαιρέτων ανθρώπων, ανάμεσα στους οποίους είναι και ο νυν Πρόεδρος του Ι.Γ.Ε., κ. Πέτρος Πολίτης που μας έκανε την τιμή να παρευρεθεί στην εκδήλωση.
Για το θέμα αυτό, αξίζει να μνημονεύσουμε και να εξάρουμε την ευαισθησία του πρώην Υπουργού κ. Σάββα Τσιτουρίδη που χωρίς χρονοτριβή κίνησε τα κατάλληλα νήματα καθώς και την άμεση ανταπόκριση του κ. Μαυροσκότη της εταιρείας ΒΙΟΤΕΡ, ο οποίος ανέλαβε όλο το βάρος της υλοποιήσεως των απαιτουμένων εργασιών στην μνήμη του πατέρα του Ανδρέα. Πέραν αυτών, υπερήφανοι πρέπει να αισθάνονται και όλοι όσοι βοήθησαν και θα βοηθήσουν, με οποιονδήποτε τρόπο, στην ολοκλήρωση της διασώσεως του πανέμορφου αυτού ναΐσκου. Εμείς ας ελπίσουμε και ας ευχηθούμε ότι τέτοιες πρωτοβουλίες θα συνεχισθούν και για τα υπόλοιπα κτίρια του Σχολείου μας που χρήζουν άμεσης επεμβάσεως (Πύργος, Κλειστό Γυμναστήριο κλπ).

---------- . ----------

Ανακοίνωση 26/9/2004:
Χθες, 25/9/2004, οι απόφοιτοι της τάξεως του 1964 εόρτασαν την επέτειο των 40 ετών από την αποφοίτησή τους.
Στην Κηφισιά, στο Μέγαρο Λιμπρίτη, το πανέμορφο νεοκλασικό κτίριο του Τσίλερ, στο οποίο στεγάζονται σήμερα οι Σχολές BCA του συμμαθητού μας Βασίλη Δασκαλάκη '64 που ευχαρίστως διέθεσε τις όμορφες αίθουσές του για την εκδήλωση, βρέθηκαν όλοι οι συμμαθητές της τάξεως του 1964 με τα έτερα ημίσυ τους. Οι απουσίες ήσαν ελάχιστες, οφειλόμενες σε μόνιμη διαμονή ή ταξίδι εκτός Αθηνών.
Ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση προκάλεσε η παρουσία της Χριστίνας Παγκουρέλη, συζύγου του Βάιου και της Ελενας Γιαζιτζή, αδελφής του Παναγιώτη που η μοίρα θέλησε να φύγουν πρώτοι και πρόωρα από την ζωή αυτή.
Ο συμμαθητής μας Αρης Εμμανουήλ '64 είχε ετοιμάσει ένα μεγάλο πίνακα ανακοινώσεων με φωτογραφίες και ανακοινώσεις από την ζωή μας στα Ανάβρυτα, ο οποίος αποτέλεσε μεγάλο πόλο έλξεως πριν αποσπάσει την προσοχή των συνδαιτημόνων ...ο πλούσιος μπουφές. Την μουσική επένδυση της βραδυάς φρόντισε ο συμμαθητής μας Ανδρέας Παπαπαναγιώτου '64 με τραγούδια της εποχής εκείνης οδηγώντας τους καλεσμένους σε ξέφρενο χορό.
Το κέφι ήταν εκπληκτικό, οι διηγήσεις από την ζωή μας στο Σχολείο μας έφεραν χρόνια πίσω δίνοντας την ευκαιρία στα έτερα ημίσυ μας να καταλάβουν ποιο ήταν το πνεύμα των Αναβρύτων που μας κρατάει σφικτά ενωμένους τόσα χρόνια και φύγαμε δίνοντας ραντεβού για τον επόμενο χρόνο.

---------- . ----------

Ανακοίνωση 6/8/2004:
Ο απόφοιτος Δημήτρης Κυριακίδης '62 μας προσκαλεί στα αποκαλυπτήρια του αγάλματος του αλησμόνητου μαραθωνοδρόμου και πατέρα του, Στέλιου Κυριακίδη, που θα γίνουν την Δευτέρα 9/8/04, στις 9:00 μ.μ., στην πλατεία της παραλίας του Μαραθώνα (βλ. σχετική πρόσκληση).
Το άγαλμα, δημιουργία του αμερικανού γλύπτη Mico Kaufman, δωρήθηκε στον Δήμο Μαραθώνα από την αμερικανική εταιρεία αθλητικών ειδών New Balance.

---------- . ----------

Ανακοίνωση 24/7/2004:
Την Πέμπτη 15/7/04 έγινε, στα πλαίσια της Ολυμπιακής λαμπαδηδρομίας, η μεταφορά της Ολυμπιακής Φλόγας από την Χίο στις Οινούσσες με την θαλαμηγό «Ξαστεριά». Ηταν η μόνη μεταφορά της Ολυμπιακής Φλόγας δια θαλάσσης και είχε ένα φαντασμαγορικό χαρακτήρα.
Λίγοι αναβρυτινοί βρεθήκαμε εκεί, μετά από πρόσκληση (που είχε σταλεί σε όλα τα μέλη μας) του Δημάρχου Οινουσσών και πρώην προέδρου του Συλλόγου μας, Βαγγέλη Αγγελάκου '57, αφού τεχνικές δυσκολίες δεν επέτρεψαν σε ένα μεγαλύτερο κλιμάκιο αποφοίτων την συμμετοχή με ιδιόκτητο πλοίο, με το οποίο είχε σχεδιασθεί μία εντονώτερη αναβρυτινή παρουσία.
Η Ολυμπιακή Φλόγα αναχώρησε από την Χίο το απόγευμα της Πέμπτης 15/7/04 με την θαλαμηγό «Ξαστεριά» και συνοδευόταν από πλοία του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος, από το πλοίο των προσκεκλημένων και των επισήμων, από άλλες θαλαμηγούς καθώς και από πλήθος μικρών πλοιαρίων, μηχανοκίνητων και ιστιοφόρων, που έκαναν το θέαμα υπέροχο αλλά και συγκινητικό. Τα σφυρίγματα των πλοίων του λιμανιού έδιναν τον πανηγυρικό τόνο στην εκδήλωση και το μεγάλο πλήθος στο λιμάνι, που συνόδευσε την φλόγα από την πλατεία της πόλεως μέχρι το λιμάνι, χειροκροτούσε συνέχεια.
Ανάμεσα στους προσκεκλημένους ήσαν πολλοί Τούρκοι, μεταξύ των οποίων και ο τρις ολυμπιονίκης της άρσεως βαρών Ναΐμ Σουλεϊμάνογλου που λίγο πριν είχε βραβευθεί από τον Δήμαρχο Χίου.
Το ταξίδι μέχρι τις Οινούσσες κράτησε περίπου 50 λεπτά και εκεί η υποδοχή ήταν ανάλογη. Την φλόγα μετέφερε στον βωμό του Σταδίου και Αμφιθεάτρου του μικρού ακριτικού νησιού ο παγκοσμίου φήμης αργεντίνος τενόρος και πρώην αθλητής Jose Cura, ο οποίος και τραγούδησε τον Ολυμπιακό Ύμνο. Ακολούθησε ο Εθνικός Ύμνος από όλους τους παρευρισκομένους στο κατάμεστο αμφιθέατρο και με χαρά και υπερηφάνεια παρατηρήσαμε, ότι οι καθυστερημένοι θεατές που έτρεχαν από την είσοδο του σταδίου προς το αμφιθέατρο σταμάτησαν αμέσως, εκεί που βρισκόταν καθένας, μέχρι να ολοκληρωθεί ο Εθνικός Ύμνος.
Ακολούθησαν οι λόγοι των επισήμων με αυτόν του Δημάρχου Οινουσσών και πρώην προέδρου του Συλλόγου μας Βαγγέλη Αγγελάκου '57 να κάνει ιδιαίτερη αίσθηση και να αποσπά παρατεταμένα χειροκροτήματα.
Τέλος, μετά από την ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων μεταξύ του Δημάρχου και της εκπροσώπου της Οργανωτικής Επιτροπής «Αθήνα 2004», η Ολυμπιακή Φλόγα οδηγήθηκε από άλλον λαμπαδηδρόμο στο παρακείμενο ελικοδρόμιο απ' όπου αναχώρησε, κάτω από τα θερμά χειροκροτήματα των θεατών, για Μυτιλήνη όπου και θα διανυκτέρευε.
Ακολούθως, απολαύσαμε την έκθεση ζωγραφικής, με θέμα «Το ανθρώπινο σώμα - 30 χρόνια ζωγραφικής», του ζωγράφου Δημήτρη Μυταρά, ο οποίος ήταν παρών στα εγκαίνια της εκθέσεως και στις λοιπές εκδηλώσεις. Οι εκδηλώσεις της ημέρας αυτής έκλεισαν με το ρεσιτάλ του τενόρου Jose Cura, τον οποίο συνόδευσε η εκπληκτική ορχήστρα Feminarte, η οποία κέρδισε τις εντυπώσεις τόσο από ακουστικής όσο και από οπτικής πλευράς. Είναι μία εξαιρετική ορχήστρα δωματίου, για την οποία αξίζουν συγχαρητήρια στον ιδρυτή της (το 2000) και διευθυντή της Γιάννη Γεωργιάδη, που έπαιξε και ένα μικρό κομμάτι με το βιολί του καταχειροκροτούμενος. Η φωνή του διεθνούς φήμης τενόρου Jose Cura είναι εκπληκτική και παρ' όλο που ο αέρας δημιουργούσε παράσιτα στα μικρόφωνα, απολαύσαμε ένα ρεσιτάλ αντάξιο της σημαντικής εκείνης ημέρας. Στα ευχάριστα απρόοπτα της βραδυάς αξίζει να αναφερθεί η πρόσκληση που απηύθυνε ο τενόρος σε ένα ...κατσικάκι του διπλανού λόφου, το οποίο εκδήλωνε την χαρά του με συνεχή βελάσματα, να κατέβει να τραγουδήσει μαζί του.
Την επόμενη ημέρα, οι εκδηλώσεις έκλεισαν με την όμορφη παράσταση του Λυκείου Ελληνίδων - παράρτημα Δράμας και της Κερκυραϊκής Ενώσεως Θεσσαλονίκης «Ο Άγιος Σπυρίδων», με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια, με θέμα «Δελφικό αντάμωμα μέσα στο Απολλώνιο Φως».
Οι μαγευτικές αυτές εκδηλώσεις διοργανώθηκαν από τον Δήμο Οινουσσών με την ενεργό συμμετοχή και βοήθεια του ιδρύματος «Γιάννης Διαμαντή Λεμός» και την υποστήριξη του ιδρύματος «Λέων Λεμός», όπως αναφερόταν στο καλαίσθητο πρόγραμμα.
Ευχαριστούμε τον Βαγγέλη Αγγελάκο '57 για την πρόσκληση που έστειλε σε όλα τα μέλη του Συλλόγου μας δίνοντάς μας την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε και να συμμετέχουμε στις εκδηλώσεις αυτές και απευθύνουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια σ' αυτόν και σε όλους τους συντελεστές για την διοργάνωσή τους.
Μπορείτε να δείτε φωτογραφίες από τις εκδηλώσεις αυτές πατώντας εδώ .
---------- . ----------

Ανακοίνωση 2/7/2004:
Την Παρασκευή 2/7/04, στην εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος, δημοσιεύθηκε δελτίο τύπου της ΛΕΜΑΡ και φωτογραφίες από την εκδήλωση της 23ης Ιουνίου ε.έ. και την επίσημη παράδοση των πρώτων αναμνηστικών-συλλεκτικών ρολογιών Fortis με το σήμα του Συλλόγου.
Μπορείτε να δείτε το ημισέλιδο άρθρο της εφημερίδας επιλέγοντας μέγεθος εικόνας μεγάλο ή μικρό.
Για περισσότερες λεπτομέρειες βλ. σχετική ανακοίνωση πιο κάτω (29/6/04).
---------- . ----------

Ανακοίνωση 29/6/2004:
Στις 23/6/04 έγινε η επίσημη παράδοση των πρώτων αναμνηστικών-συλλεκτικών ρολογιών Fortis με το σήμα του Συλλόγου στους αποφοίτους που τα είχαν παραγγείλει.
Η παράδοση έγινε στα πλαίσια δεξιώσεως που διοργάνωσε ο απόφοιτος Λέανδρος Αναγνωστόπουλος '59 στα γραφεία της εταιρείας του LEMAR S.A. που αντιπροσωπεύει τα ρολόγια Fortis στην Ελλάδα. Στην δεξίωση αυτή παρευρέθησαν ο Πρόεδρος της Fortis κ. Peter Peter και η σύζυγός του και υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων της Fortis κυρία Liese-Lotte Peter, ο Πρόεδρος του Συλλόγου μας και η κυρία Κάλλιου, μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου μας, πολλοί απόφοιτοι με τις συζύγους και τα παιδιά τους καθώς και φίλοι του ζεύγους Αναγνωστόπουλου.
Την παράδοση των ρολογιών στους αποφοίτους έκανε ο Πρόεδρος του Συλλόγου μας Απόστολος Κάλλιος '57. Το ρολόι με τον αριθμό 001 προσφέρθηκε από την Lemar και τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο αυτής Λέανδρο Αναγνωστόπουλο '59, στον επίτιμο Πρόεδρο του Συλλόγου μας, Βασιλέα Κωνσταντίνο '58, τέως Βασιλέα της Ελλάδος, ο οποίος διεβίβασε, μέσω του Προέδρου μας, τις ευχαριστίες του καθώς και την λύπη του γιατί δεν μπορούσε να παρευρεθεί.
Ηταν μία όμορφη εκδήλωση με ζεστή ατμόσφαιρα, για την οποία φρόντισε πολύ το ζεύγος Αναγνωστόπουλου μαζί με την κόρη τους Μαρία και τους συνεργάτες τους στην Lemar και γι' αυτό τους ευχαριστούμε πολύ. Στην αναβρυτινή ατμόσφαιρα βοήθησε και ο πίνακας που έστησε ο Λέανδρος με μεγεθυμένες φωτογραφίες από την ζωή στο Σχολείο μας.
Μπορείτε να δείτε την φωτογραφία του ωραίου αυτού ρολογιού (Fortis Official Cosmonauts Automatic 610.22.11M) «πατώντας» εδώ.
Παραγγελία για τέτοιο ρολόι μπορεί να δοθεί και τώρα, μέχρι να συμπληρωθεί το όριο των 100 ρολογιών. Οσοι επιθυμείτε, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Λέανδρο (τηλ. 210 8982703, e-mail: l.anagnostopoulos@anavryta.org) για πληροφορίες ή παραγγελία.
---------- . ----------

Ανακοίνωση 23/6/2004:
Με μεγάλη μας λύπη πληροφορηθήκαμε την απώλεια του αγαπητού μας συναποφοίτου Πέτρου Τριανταφυλλόπουλου '60.
Στους δικούς του εκφράζουμε τα θερμότατα συλλυπητήριά μας.
---------- . ----------

Ανακοίνωση 19/6/2004:
Ο απόφοιτος και Δήμαρχος των ακριτικών Οινουσσών Βαγγέλης Αγγελάκος '57 μας προσκαλεί στις εκδηλώσεις που θα γίνουν στις Οινούσσες κατά το πέρασμα από εκεί της Ολυμπιακής φλόγας (15/7/2004) (βλ. σχετική πρόσκληση).
Στην εκδήλωση αυτή, που προβλέπεται να έχει μεγάλη λαμπρότητα και να μείνει αξέχαστη, είναι προσκεκλημένοι όλοι οι απόφοιτοι οικογενειακώς καθώς και οι καθηγητές μας.
Την ημέρα εκείνη δεν θα υπάρχει, δυστυχώς, δυνατότητα φιλοξενίας μας στο νησί αφού έτσι κι αλλιώς τα μέσα είναι περιωρισμένα.
Μία λύση είναι να χρησιμοποιηθούν ιδιωτικά σκάφη όπου θα υπάρχει δυνατότητα διανυκτερεύσεως.
Ο Σύλλογος εξετάζει και την λύση της διαμονής σε ξενοδοχείο της Χίου και την μετάβαση στις Οινούσσες με πλοιάριο.
Γι' αυτό, όσοι επιθυμούν να παρευρεθούν θα πρέπει να επικοινωνήσουν ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΩΤΕΡΟ με τον Πρόεδρό μας Απόστολο Κάλλιο '56 ή με τον Ειδικό Γραμματέα Ανδρέα Παπαπαναγιώτου '64 για να δηλώσουν συμμετοχή.
Ευπρόσδεκτες είναι προτάσεις από αποφοίτους που διαθέτουν σκάφος ή έχουν κάποια άλλη ιδέα.

---------- . ----------

Ανακοίνωση 26/5/2004:
Τα πρώτα αναμνηστικά-συλλεκτικά ρολόγια Fortis με το σήμα του Συλλόγου που παρήγγειλαν πολλοί συναπόφοιτοι θα παραδοθούν στους δικαιούχους σε δεξίωση που διοργανώνει ο απόφοιτος Λέανδρος Αναγνωστόπουλος '59 στα γραφεία της εταιρείας του LEMAR S.A. που αντιπροσωπεύει τα ρολόγια Fortis στην Ελλάδα. Στην δεξίωση αυτή που θα γίνει στις 23 Ιουνίου ε.έ. (βλ. σχετική πρόσκληση) είναι προσκεκλημένοι όλοι οι απόφοιτοι οικογενειακώς (οι σχετικές προσκλήσεις έχουν ήδη σταλεί ταχυδρομικώς αλλά και με e-mail).
Η αρχική αναγγελία για τα ρολόγια αυτά είχε γίνει στις 19/11/2003 (βλ. σχετική ανακοίνωση) πιο κάτω.
Πατήστε εδώ για να δείτε την κάρτα ή εδώ για την τελική εικόνα του ρολογιού αυτού (Fortis Official Cosmonauts Automatic 610.22.11M) σε μεγέθυνση.
Κάθε ρολόι θα συνοδεύεται και από σχετικό πιστοποιητικό.
Οσοι επιθυμείτε, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Λέανδρο (τηλ. 210 8982703, e-mail: l.anagnostopoulos@anavryta.org) για πληροφορίες ή παραγγελία.
---------- . ----------

Ανακοίνωση 20/5/2004:
Εκδικάσθηκε στις 19/5/2004 και ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ από το Διεθνές Αθλητικό Δικαστήριο (C.A.S.) η προσφυγή της Ελληνικής Ομοσπονδίας Χόκεϋ (ΕΛ.Ο.Χ.) για την συμμετοχή της Ελληνικής Εθνικής Ομάδας Χόκεϋ Ανδρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2004. Μπορείτε να διαβάσετε λεπτομέρειες και την ανακοίνωση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Χόκεϋ (FIH) στην σελίδα Νέα του χόκεϋ του ιστοχώρου hockey.gr.
---------- . ----------

Ανακοίνωση 5/5/2004:
Κατά την πρώτη συνεδρίασή του (Τετάρτη 5/5/2004), το νέο Δ.Σ. συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:
Πρόεδρος: Κάλλιος Απόστολος '56
Α'Αντιπρόεδρος: Δραμυτινός Γιώργος '57
Β' Αντιπρόεδρος: Πεχλιβανίδης Παντελής '61
Γενικός Γραμματεύς: Πουλάκος Νίκος '62
Ειδικός Γραμματεύς: Παπαπαναγιώτου Ανδρέας '64
Ταμίας: Κασιμάτης Χρήστος '73
Μέλη:
Αναγνωστόπουλος Λέανδρος '59
Γιαγδζόγλου Χρήστος '56
Γιαννακάκος Βασίλης '59
Καμπαδέλλης Γιώργος '71
Κωστής Κώστας '60
Μπαξεβάνης Μιχάλης '70
Μπούχερτ Πέτρος '64
Ολύμπιος Τάσος '59
Παπανδρέου Κώστας '61
Τηλέφωνα και ηλεκτρονικές διευθύνσεις (e-mail address) των μελών του Δ.Σ. θα βρείτε στην σελίδα «Το Δ.Σ. του Συλλόγου»)
---------- . ----------

Ανακοίνωση 27/4/2004:
Η επαναληπτική Γενική Συνέλευση και οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου έγιναν την Τρίτη 27/4/2004, στις 8:00 μ.μ., στο ξενοδοχείο Πεντελικόν, στο Κεφαλάρι Κηφισιάς.
Αυτή την φορά η συμμετοχή δεν ήταν ικανοποιητική σε σχέση με τις τελευταίες εκδηλώσεις αλλά και με παλαιότερες Γενικές Συνελεύσεις.
Αναγνώσθηκαν ο απολογισμός και τα πεπραγμένα της προηγουμένης χρονιάς, τα οποία και εγκρίθηκαν με ταυτόχρονη απαλλαγή των μελών του Δ.Σ. από κάθε ευθύνη. Ακολούθως, ψηφίσθηκε η εγγραφή ως νέων μελών των τέκνων κάποιων μελών μας που εξεδήλωσαν σχετικό ενδιαφέρον. Τέλος, η Γενική Συνέλευση ολοκληρώθηκε με τις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Δ.Σ.
Οι υποψήφιοι ήσαν 18 για το 15μελές Δ.Σ. και 4 για την 3μελή εξελεγκτική επιτροπή. Εψήφισαν 38 μέλη.
Για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας εξελέγησαν οι:
Αναγνωστόπουλος Λέανδρος '59, ψήφοι 15
Γιαγδζόγλου Χρήστος '56, ψήφοι 22
Γιαννακάκος Βασίλης '59, ψήφοι 28
Δραμυτινός Γιώργος '57, ψήφοι 32
Κάλλιος Απόστολος '56, ψήφοι 32
Καμπαδέλλης Γιώργος '71, ψήφοι 19
Κασιμάτης Χρήστος '73, ψήφοι 28
Κωστής Κώστας '60, ψήφοι 27
Μπαξεβάνης Μιχάλης '70, ψήφοι 27
Μπούχερτ Πέτρος '64, ψήφοι 27
Ολύμπιος Τάσος '59, ψήφοι 24
Παπανδρέου Κώστας '61, ψήφοι 18
Παπαπαναγιώτου Ανδρέας '64, ψήφοι 31
Πεχλιβανίδης Παντελής '61, ψήφοι 21
Πουλάκος Νίκος '62, ψήφοι 35

Αναπληρωματικοί είναι, κατά σειρά:
Δανιηλίδης Γιώργος '57, ψήφοι 14
Σώκος Στέλιος '64, ψήφοι 11
Διαμαντόπουλος Αλέξανδρος '60, ψήφοι 8

Το νέο Δ.Σ. θα συνεδριάσει την ερχόμενη Τετάρτη 5/5/2004, στις 19:30, στους Διόσκουρους προκειμένου να συγκροτηθεί σε σώμα.

Για την εξελεγκτική επιτροπή εξελέγησαν οι:
Κατσιγιάννης Κώστας '72
Πινακουλάκης Εμμανουήλ '55
Τσιπάς Βασίλης '74
με αναπληρωματικό τον:
Χέλμη Χρήστο '75

---------- . ----------

Ανακοίνωση 26/4/2004:
Με την ίδια επιτυχία όπως και πέρυσι (βλ. ανακοίνωση με ημερομηνία 23/2/2003 πιο κάτω), διοργανώθηκε για 2η συνεχή χρονιά το διεθνές τουρνουά χόκεϋ βετεράνων (2nd Mentors Hockey Tournament). Οι αγώνες έγιναν στις 23, 24 και 25/4/04 (Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή) στο Ολυμπιακό Προπονητήριο Χόκεϋ του Αγ. Κοσμά όπου η είσοδος των φιλάθλων ήταν ελεύθερη.
Συμμετείχαν 4 ομάδες:
MEMBERS CLUB (Αγγλία)
GENS ITALICA (Ιταλία)
PEDAGOGUS TELEGRAM H.C. (Ουγγαρία)
MENTORS ATHENS (Ελλάς)
Η ψυχή της οργανωτικής επιτροπής ήταν οι συναπόφοιτοι Γιώργος Δραμυτινός '57 και Χρήστος Κασιμάτης '73.
Οι αγώνες έγιναν με βάση τους διεθνείς κανονισμούς εκτός από την βαθμολογία, η οποία ήταν διαφορετική από το συνηθισμένο ως εξής: 3 βαθμοί για τον νικητή αν νικήσει με διαφορά κάτω από 3 γκολ ή 4 βαθμοί αν νικήσει με διαφορά 3 γκολ και πάνω, 1 βαθμός για τον ηττημένο και 2 βαθμοί για κάθε ομάδα σε περίπτωση ισοπαλίας.
Στην διάθεση αθλητών και φιλάθλων υπήρχαν όμορφα αναμνηστικά μπλουζάκια σε χαμηλή τιμή.
Την παραμονή του τουρνουά (Πέμπτη 22/4/04), στις 6:00 μ.μ., στο ίδιο γήπεδο, έγινε φιλικό παιχνίδι μεταξύ της Εθνικής Ελλάδος Εφήβων (κάτω των 16 ετών) και μεικτής ομάδας βετεράνων, στο οποίο επεκράτησε η πείρα των βετεράνων που νίκησαν 5-1.

Τα αναλυτικά αποτελέσματα των αγώνων είναι:
Παρασκευή 23/4/2004 17:00-20:00
17:00-18:20 MENTORS ATHENS - GENS ITALICA : 3-1
18:40-20:00 MEMBERS CLUB - PEDAGOGUS TELEGRAM H.C. : 2-1
Σάββατο 24/4/2004 17:00-20:00
17:00-18:20 PEDAGOGUS TELEGRAM H.C. - MENTORS ATHENS : 2-0
18:40-20:00 GENS ITALICA - MEMBERS CLUB : 0-7
Κυριακή 25/4/2004 09:00-12:00
09:00-10:20 PEDAGOGUS TELEGRAM H.C. - GENS ITALICA : 3-2
10:40-12:00 MENTORS ATHENS - MEMBERS CLUB : 1-7
12:15-13:00 Απονομές - Τελετή λήξεως.
Τελική βαθμολογία:
1) MEMBERS CLUB (Αγγλία) 11 β.
2) PEDAGOGUS TELEGRAM H.C. (Ουγγαρία) 7 β.
3) MENTORS ATHENS (Ελλάς) 5 β.
4) GENS ITALICA (Ιταλία) 3 β.

---------- . ----------

Ανακοίνωση 24/4/04 [αρχ. 21/4/2004]:
Το 40θήμερο μνημόσυνο του αγαπητού μας φίλου και συμμαθητή Παναγιώτη Γιαζιτζή '64 έγινε το Σάββατο 24/4/2004, στις 10:30 το πρωί, στο Β' Νεκροταφείο Αθηνών.
---------- . ----------

Ανακοίνωση 21/4/04 (24/3/2004):
Κοπή βασιλόπιττας 2004
Την Τρίτη 23/3/2004, στις 8:00 μ.μ., μαζευτήκαμε στο ξενοδοχείο Πεντελικόν, στο Κεφαλάρι Κηφισιάς και κόψαμε την βασιλόπιττα του Συλλόγου.
Η συμμετοχή αποφοίτων με συζύγους και παιδιά καθώς και καθηγητών και διοικητικών ήταν εξαιρετικά μεγάλη ξεπερνώντας κάθε προηγούμενη εκδήλωση των τελευταίων ετών. Εφέτος, μετά από πολλά χρόνια, ήταν μαζί μας και ο Επίτιμος Πρόεδρος του Συλλόγου μας Βασιλεύς Κωνσταντίνος '58, τέως Βασιλεύς της Ελλάδος μαζί με την σύζυγό του Βασίλισσα Άννα Μαρία, τέως Βασίλισσα της Ελλάδος.
Την εκδήλωση άνοιξε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου Απόστολος Κάλλιος '56 με ωραία και συγκινητική ομιλία για να δώσει, ακολούθως, το βήμα στον Επίτιμο Πρόεδρο του Συλλόγου μας Βασιλέα Κωνσταντίνο '58, ο οποίος αφού μας απηύθυνε θερμότατο χαιρετισμό αναπολώντας τις ωραίες ημέρες της ζωής μας στο Σχολείο, προχώρησε στην κοπή της βασιλόπιττας του Συλλόγου .
Το φλουρί «έπεσε» στον Δαμιανό Καχραμάνογλου '58, που συγκέντρωσε τα πειράγματα των παρευρισκομέων για την τύχη του αυτή.
Ευχόμαστε να επαναληφθεί η μεγάλη αυτή συμμετοχή και στις επόμενες εκδηλώσεις του Συλλόγου και ιδιαιτέρως στις επικείμενες αρχαιρεσίες της 27ης Απριλίου ε.έ.
---------- . ----------

Ανακοίνωση 11/3/2004:
Με μεγάλη μας λύπη πληροφορηθήκαμε την απώλεια του αγαπημένου μας φίλου και συμμαθητή Παναγιώτη Γιαζιτζή '64. Η θαρραλέα αντιμετώπιση της μακροχρόνιας ασθένειάς του θα είναι φωτεινό παράδειγμα ψυχικού σθένους για όλους μας.
Η κηδεία του θα γίνει αύριο Παρασκευή 12/3/2004, στις 3:00 μ.μ., από το παρεκκλήσιο του Β' Νεκροταφείου Αθηνών.
Στην οικογένειά του εκφράζουμε τα θερμότατα συλλυπητήριά μας.
---------- . ----------

Ανακοίνωση 10/3/2004:
Η επαναληπτική Γενική Συνέλευση και οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου θα γίνουν την Τρίτη 27/4/2004 και ώρα 8:00 μ.μ., στο ξενοδοχείο Πεντελικόν, στο Κεφαλάρι Κηφισιάς.
Οι σχετικές προσκλήσεις έχουν ήδη σταλεί. Σημειώστε την ημερομηνία και δώστε όλοι το «παρών» όχι μόνο στην Γενική Συνέλευση αλλά και στο ενιαίο ψηφοδέλτιο δηλώνοντας εγκαίρως την υποψηφιότητά σας στον Γενικό Γραμματέα Νίκο Πουλάκο '62 (τηλ. 210 3607895, FAX 210 3629043). Ο Σύλλογος έχει ανάγκη συνεχούς φροντίδας, για την οποία πρέπει ΟΛΟΙ να μεριμνούν.
---------- . ----------

Ανακοίνωση 3/3/2004:
Η κοπή της βασιλόπιττας 2004 θα γίνει την Τρίτη 23/3/2004 και ώρα 8:00 μ.μ., στο ξενοδοχείο Πεντελικόν, στο Κεφαλάρι Κηφισιάς.
Οι σχετικές προσκλήσεις αποστέλλονται εντός των ημερών. Σημειώστε την ημερομηνία και δώστε όλοι το «παρών» οικογενειακώς. Τα έξοδα θα είναι, όπως κάθε χρόνο, του Συλλόγου.
---------- . ----------

Ανακοίνωση 24/1/2004:
Έκθεση στο Μουσείο Μπενάκη, από 26/1 μέχρι 7/3/2004, με θέμα: «Γιάννης Α. Παπαϊωάννου. Ο συνθέτης, ο δάσκαλος. Αναζήτηση και πρωτοπορία.»
Με μεγάλη χαρά πληροφορηθήκαμε, ότι την Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2004, στις 8 μ.μ., εγκαινιάζεται στο Μουσείο Μπενάκη έκθεση αφιερωμένη στον αείμνηστο καθηγητή μας της Μουσικής και μεγάλο Έλληνα μουσικοσυνθέτη, Γιάννη Α. Παπαϊωάννου, η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 7 Μαρτίου 2004.
Η έκθεση αυτή θα περιλαμβάνει υλικό από το αρχείο του συνθέτη, το οποίο δώρησε το 1990 στο Μουσείο η σύζυγός του Ειρήνη. Θα παρουσιάζονται, επίσης, σε ειδικά διαμορφωμένο «σταθμό», αποσπάσματα από έργα του και, παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν ομιλίες και μουσικές εκδηλώσεις (27/1, 3/2, 10/2, 17/2) υπό την επιμέλεια του κ. Θεοδώρου Αντωνίου, προέδρου της Ενώσεως Ελλήνων Μουσουργών.
Ο Γιάννης Α. Παπαϊωάννου γεννήθηκε το 1910 (6 Ιανουαρίου) στην Καβάλα και η καλλιτεχνική του δημιουργία απαριθμεί περισσότερα από 200 έργα από το 1931 μέχρι τον θάνατό του, στις 11/5/1989 στην Αθήνα. Είναι αξιοσημείωτο, ότι αν και άρχισε να συνθέτει σε ηλικία 13-14 ετών, δεν σώζονται έργα του προ του 1931, διότι τα κατέστρεψε θεωρώντας ότι ανήκουν στο προπαρασκευαστικό στάδιο της συνθετικής του δραστηριότητας.
Κινήθηκε σε όλα τα είδη της μουσικής εκτός από την Όπερα και χαρακτηρίζεται ως ένας από τους σημαντικώτερους Έλληνες συνθέτες του 20ου αιώνα. Έτυχε προβολής, βραβεύσεων και διακρίσεων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και το 1983 η Ακαδημία Αθηνών του απένειμε το «Αριστείον Καλών Τεχνών». Υπήρξε ιδρυτικό μέλος και Πρόεδρος επί σειρά ετών (1964-1975) του Ελληνικού Συνδέσμου Σύγχρονης Μουσικής (Ε.Σ.ΣΥ.Μ.) και άλλων μουσικών εταιρειών και συλλόγων.
Μεγάλο είναι και το διδακτικό του έργο αφού διετέλεσε καθηγητής στο «Ελληνικό Ωδείο», παρέδιδε ιδιαίτερα μαθήματα μέχρι τον θάνατό του και υπήρξε ο πρώτος (και για πολλά χρόνια ο μόνος) που χρησιμοποιούσε συγχρόνως τις παραδοσιακές αλλά και τις νεώτερες τεχνικές συνθέσεως ασκώντας σημαντική επίδραση στην νεώτερη Μουσική Σχολή της Ελλάδας.
Πηγές των ανωτέρω πληροφοριών είναι οι εφημερίδες «Καθημερινή» και «Ημερησία» του Σαββάτου 24/1/04 καθώς και σημειώματα των Κώστα Μόσχου και Χάρη Ξανθουδάκη από δίσκους του συνθέτη και καθηγητή μας. Πέραν αυτών, πολλοί από εμάς έχουμε εξαιρετικές αναμνήσεις από τα μαθήματα πιάνου που είχε την υπομονή και επιμονή να μας κάνει ο αείμνηστος καθηγητής μας, ο οποίος θα μας μείνει αλησμόνητος με το χαρακτηριστικό του περπάτημα αλλά και με την καλωσύνη του και την υπομονή του μέσα στην τάξη όπου, μέσα από ένα «δευτερεύον» μάθημα, προσπαθούσε να μας μεταδώσει την μεγάλη του αγάπη για την μουσική.
---------- . ----------

Ανακοίνωση 14/1/2004:
Με μεγάλη μας λύπη πληροφορηθήκαμε, ότι απεβίωσε η Νίτσα Μητσοπούλου, χήρα του επί σειρά πολλών ετών Οικονομικού Διευθυντού και Προϊσταμένου των Διοικητικών Υπηρεσιών του Σχολείου μας, αειμνήστου Δημοσθένη Μητσόπουλου. Η εκλιπούσα αγαπούσε πολύ το Σχολείο καθώς και τον Σύλλογό μας, στον οποίο προ τριετίας εχάρισε προθύμως το σχετικό με το Σχολείο φωτογραφικό αρχείο του συζύγου της.
Η κηδεία της έγινε την Τετάρτη 14/1/2004 στο Α' Νεκροταφείο Πατρών.
Στους οικείους της εκφράζουμε τα θερμότατα συλλυπητήριά μας.

---------- . ----------


Στείλτε μας e-mail στη διεύθυνση: saeea@anavryta.org και γράψτε μας νέα δικά σας ή άλλων αποφοίτων και καθηγητών του Σχολείου.