ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΧΙΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ

 

ΤΗΛ.                 : 22710-55326, 55721, 55722                                      

ΤΟΜ (FAX)      : 22710-55720                                                      

Τ.Κ.                   : 821 01

ΗΛ. ΤΑΧΥΔ.    : oinouses@otenet.gr

 

 

11-6-2004

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 

 

  

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ  ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙΑ  ΣΤΙΣ  ΟΙΝΟΥΣΣΕΣ

ΠΕΜΠΤΗ,  15Η  ΙΟΥΛΙΟΥ,  2004

 

« Η ΦΛΟΓΑ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ»

 

Οι Οινούσσες, το ακριτικό μας νησί, - αλλά και πύλη της Ευρώπης -, έτυχε της εξαιρετικής τιμής να ενταχθεί στην διαδρομή της Ολυμπιακής Φλόγας στην Ελλάδα. Ο Δήμος Οινουσσών, σε συνεργασία με το Ίδρυμα «Γιάννης Διαμαντή Λεμός», πρότειναν στην Ολυμπιακή Επιτροπή, και έγινε αποδεκτό, η Ολυμπιακή Φλόγα να μεταφερθεί από την Χίο στις Οινούσσες δια θαλάσσης, συνοδευόμενη από πλήθος θαλαμηγών, ιδιωτικών σκαφών, ιστιοπλοϊκών, σκαφών του Λιμενικού Σώματος και του Πολεμικού Ναυτικού, αντί της προγραμματισμένης μεταφοράς της με ελικόπτερο. Τούτο δε, διότι πιστεύουμε ότι με τον συγκεκριμένο τρόπο μεταφοράς της Ολυμπιακής Φλόγας στο Αιγαίο, (και αφού η εικόνα θα μεταδίδεται ζωντανά σε όλο τον κόσμο), θα προβληθεί :-

 

-         Η Ελλάς και η ναυτιλία της, η οποία κατέχει την πρώτη θέση παγκοσμίως, αναδεικνύοντας έτσι τις ικανότητες και δυνατότητες των Ελλήνων.

-         Η ναυτική παράδοση των Οινουσσών, η θάλασσα και το φως του λίκνου του δυτικού πολιτισμού, του Αιγαίου.

-         Το ένδοξο μας Πολεμικό Ναυτικό, του οποίου η θαλασσία ισχύς λαμπρύνει, επίσης, πολιτιστικούς και ειρηνικούς σκοπούς, ως και το Λιμενικό μας σώμα.

-         Η διεθνής ναυτιλία, η οποία φέρει εγγύτερα τους λαούς της Γης, συνάμα δε την ανταλλαγή ιδεών και πολιτισμών, συμβάλλοντας έτσι στην παγκόσμιο συνεργασία και πρόοδο.

 

Σας προσκαλούμε, λοιπόν, να συμμετάσχετε με  σκάφος σας στην διαδρομή της Ολυμπιακής Φλόγας από την Χίο στις Οινούσσες, και, κατά την μοναδική αυτή ιστορική ευκαιρία, να συμβάλετε και εσείς, έτσι, ώστε το ναυτικό γόητρο της πατρίδας μας να ακτινοβολήσει στα πέρατα του κόσμου. Επίσης, είσθε καλεσμένοι σε όλες τις εκδηλώσεις τις οποίες διοργανώνουμε στις Οινούσσες για την Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία.

 

Το μέχρι τώρα πρόγραμμα της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας και των εκδηλώσεων, έχει ως κατωτέρω:-

 

ΠΕΜΠΤΗ, 15 ΙΟΥΛΙΟΥ

 

17.30΄   Αναχώρηση της Ολυμπιακής Φλόγας με σκάφος από το λιμάνι της Χίου για τις Οινούσσες. Θα συνοδεύεται  από πλήθος ιδιωτικών σκαφών, φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού και πλοίο του Λιμενικού Σώματος.

18.15΄   Άφιξη της Ολυμπιακής Φλόγας στο λιμάνι των Οινουσσών.

Υποδοχή και έναρξη της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, η οποία θα διεξαχθεί εντός του Οικισμού, με κατάληξη το Στάδιο-Αμφιθέατρο «Γιάννης Διαμαντή Λεμός».

18.25΄   Τελετή αφής Ολυμπιακής Φλόγας στο Στάδιο-Αμφιθέατρο.

Ολυμπιακός ύμνος, ομιλίες επισήμων.

19.20΄   Αναχώρηση Ολυμπιακής Φλόγας με αυτοκίνητο για το ελικοδρόμιο.

21.00΄    Ρεσιτάλ του διεθνούς καριέρας τενόρου Jose΄ Cura με συνοδεία της ορχήστρας Feminarte, στο Στάδιο - Αμφιθέατρο.

22.45΄   Λήξη των εκδηλώσεων της πρώτης ημέρας.

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 16 ΙΟΥΛΙΟΥ

 

21.00΄    «Δελφικό αντάμωμα μέσα στο Απολλώνιο Φως»: Παράσταση παραδοσιακών χορών, τραγουδιών και εθιμικών δρώμενων από το Λύκειο Ελληνίδων (Παράρτημα Δράμας) και την Κερκυραϊκή Ένωση Θεσσαλονίκης «Άγιος Σπυρίδων»,  στο Στάδιο-Αμφιθέατρο.

 

ΕΚΘΕΣΕΙΣ

 

-         Έκθεση ζωγραφικής με έργα του Δημ. Μυταρά.

-         «Η Ελλάδα των Πρώτων Ολυμπιακών Αγώνων – 1896»: Απόψεις, χάρτες και χαρακτικά περιοχών και πόλεων της Ελλάδος, εκδοθέντων στην Λειψία, επί τη ευκαιρία της αναβιώσεως των Ολυμπιακών Αγώνων το 1896 στην Αθήνα.

 

Η συμμετοχή σας θα τιμήσει ιδιαιτέρως την Ελληνική ναυτιλία, η οποία φέρνει στην Ελλάδα, κάθε μέρα, "χρυσό" ολυμπιακό μετάλλιο.

 

Επίσημος πρόσκλησις θα σας αποσταλεί μόλις οριστικοποιηθεί το πρόγραμμα.

 

 

Με φιλικούς χαιρετισμούς,

 

 

 

Ο Δήμαρχος Οινουσσών

Ευάγγελος Ηλ. Αγγελάκος

 

 

 

 

 

Παρακαλείσθε να μας ενημερώσετε για την πρόθεσή σας να συμμετάσχετε:

Κα Ειρ. Μενδώνη,  τηλ.: 210 4287701, Fax: 210 4599433, e-mail : cosmoin@insitu.gr