Τα Νέα του Συλλόγου
---------- . ----------
Έτος 2002

5/12/2002: Εμφανίσεις στην τηλεόραση:
Οι πρόσφατες εξελίξεις στο θέμα της περιουσίας της τέως βασιλικής οικογένειας μας έδωσαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε στην τηλεόραση τρεις συνεντεύξεις του συναποφοίτου μας και επιτίμου Προέδρου του Συλλόγου μας, Βασιλέα Κωνσταντίνου '58, τ. Βασιλέα της Ελλάδος (δύο την περασμένη εβδομάδα, τηλεφωνικώς, στην κα Ελλη Στάη και στον κ. Γιάννη Πρετεντέρη και μία σήμερα σε εκπροσώπους του Τύπου στο Λονδίνο).
Την περασμένη εβδομάδα, στην εκπομπή «Ρεπορτάζ χωρίς σύνορα» του κ. Στέλιου Κούλογλου αν δεν κανουμε λάθος, περιλαμβανόταν και συνέντευξη του Κύπριου παλαιού συμμαθητή μας Ανδρέα Νεοφύτου Χ62 για τα θέματα της Κύπρου που σήμερα βρίσκονται σε μία πολύ κρίσιμη φάση.

---------- . ----------

5/12/2002:
Με συντριβή καρδίας πληροφορηθήκαμε προχθές τον τραγικό θάνατο σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα του 21χρονου υιού του συναποφοίτου μας Φραγκίσκου Ζέη '64, Χριστόφορου, στην Φλόριδα των ΗΠΑ. Εκφράζουμε τα θερμότατα συλλυπητήριά μας στον Φραγκίσκο και παραμένουμε νοερά κοντά του στις δύσκολες αυτές ώρες που περνάει αυτός και η οικογένειά του.
Ένα ακόμη θλιβερό γεγονός μας συγκέντρωσε χθες στο Α' Κοιμητήριο Αθηνών, στην κηδεία της μητέρας των συναποφοίτων μας Δημήτρη '62 και Βασίλη '64 Δασκαλάκη, Μαρίας Χ. Δασκαλάκη. Στους αγαπητούς μας Δημήτρη και Βασίλη και στις οικογένειές τους εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια.

---------- . ----------

5/12/2002:
ΗΜΕΡΑ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ 2002.
Η εφετεινή Ημέρα Αποφοίτων εορτάσθηκε την Κυριακή 1/12/2002 στο Σχολείο, στην μεγάλη αίθουσα (παλαιά τραπεζαρία) του προσφάτως ανακαινισμένου Ανατολικού. Η εκδήλωση ξεκίνησε στις 12:00 το μεσημέρι με τον καθιερωμένο Αγιασμό και ακολούθησε συνεστίαση στην κατάλληλα διαμορφωμένη μεγάλη αίθουσα. Η προσέλευση δεν ήταν από τις μεγαλύτερες αλλά υπάρχει η δικαιολογία του βροχερού καιρού. Οσοι επήγαμε εκεί περάσαμε μία πολύ όμορφη ημέρα και χαρήκαμε την παρουσία πολλών τέκνων αποφοίτων (από 3 έως 30 ετών).
---------- . ----------

5/12/2002:
Το περασμένο Σάββατο 30/11/2002, ο συμμαθητής μας Θeόδωρος Αγγελόπουλος '61 αναγορεύθηκε από τον Οικουμενικόν Πατριάρχη κ. κ. Βαρθολομαίο σε Άρχοντα Μέγα Λογοθέτη της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως, αξίωμα που κατείχε από το 1989 μέχρι του θανάτου του ο πατέρας του αείμνηστος Παναγιώτης Αγγελόπουλος.
Εκφράζουμε και από την σελίδα αυτή τα θερμά και ειλικρινή μας συγχαρητήρια προς τον συναπόφοιτό μας μαζί με την ευχή να επιτύχει ως άξιος συνεχιστής του μεγάλου έργου του πατέρα του.

---------- . ----------

14/11/2002:
ΗΜΕΡΑ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ 2002.
Η εφετεινή Ημέρα Αποφοίτων θα εορτασθεί την Κυριακή 1/12/2002 στο Σχολείο. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 11:30 π.μ. με τον καθιερωμένο Αγιασμό και θα ακολουθήσει συνεστίαση στην τραπεζαρία του προσφάτως ανακαινισμένου Ανατολικού. Η σχετική επιστολή έχει ήδη σταλεί σε όλα τα μέλη.
Με πρωτοβουλία του Δ.Σ. φιλοτεχνήθηκε μία ωραιότατη ασημένια κλειδοθήκη με το σήμα του Συλλόγου, η οποία θα πρωτοπαρουσιασθεί την ημέρα εκείνη και θα μπορούν να την προμηθευθούν, όσοι επιθυμούν, από τον Ταμία του Συλλόγου. Θα διατίθενται, επίσης, τα δύο CD-ROM, το πρώτο με το φωτογραφικό υλικό και το δεύτερο με όλα τα περιοδικά και τις επετηρίδες.

---------- . ----------

14/10/2002:
Τουρνουά Χόκεϋ βετεράνων στο Bra της Ιταλίας 11-13/10/2002. Συμμετοχή του Α.Ο.Χ. «Ανάβρυτα».
Ο Αθλητικός Ομιλος Χόκεϋ «Ανάβρυτα» έλαβε για δεύτερη φορά μέρος σε τουρνουά βετεράνων στο εξωτερικό (η προηγούμενη ήταν στην Βαρκελώνη προ εξαετίας περ.). Αυτή την φορά το τουρνουά έγινε στην πόλη Bra της Ιταλίας, έξω από το Τουρίνο, από τις 11 μέχρι τις 13 Οκτωβρίου 2002. Εκτός από τους αγώνες χόκεϋ, το πρόγραμμα της εκδρομής περιείχε και πολλές εκπλήξεις, που θα μείνουν αξέχαστες σε όσους συμμετείχαν.
---------- . ----------

4/10/2002:
ΗΜΕΡΑ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ 2002.
Η εφετεινή Ημέρα Αποφοίτων προγραμματίζεται για την Κυριακή 1/12/2002. Λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν μόλις πάρουμε την έγκριση για την χρήση των απαιτουμένων χώρων οπότε και θα σταλεί και η σχετική επιστολή προς όλα τα μέλη.
---------- . ----------

4/10/2002:
Για μία ακόμη φορά ένα ελληνικό περιοδικό μεγάλης κυκλοφορίας (ΕΙΚΟΝΕΣ) έχει αφιέρωμα για τον συμμαθητή μας και διεθνούς φήμης αρχιτέκτονα Κώστα Κονδύλη '59. Περισσότερες λεπτομέρειες και φωτογραφίες θα παρουσιάσουμε σύντομα.

Επεσε, επίσης, στα χέρια μας παλαιότερο (15/7/2001) BHMAgazino (περιοδικό ένθετο στο ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ) με συνέντευξη του παλαιού συμμαθητή μας Ανδρέα Νεοφύτου Χ62 σχετικά με τον θείο του, τον αείμνηστο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Μακάριο. Σ' αυτή την συνέντευξη κάνει αναφορά και στην φοίτησή του στο Σχολείο μας. Εστω και καθυστερημένα, σύντομα θα παρουσιάσουμε σχετικές φωτογραφίες.

---------- . ----------

24/5/2002:
Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι δύο εκδηλώσεις στο Λονδίνο, στις 20 και 21/5/2002.
Το μεσημέρι της Δευτέρας 20/5, ο Ζαχαρίας Γιαννακουδάκης '63 και η αξιαγάπητη σύζυγός του Μαρίνα υποδέχθηκαν στο ωραίο τους σπίτι όλους τους συμμετέχοντες αποφοίτους. Τα ωραία εδέσματα της Μαρίνας, η ζεστή ατμόσφαιρα του φιλόξενου σπιτιού τους και ο ανοιξιάτικος καιρός που μας επέτρεψε να καθήσουμε στον όμορφο κήπο δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για ένα εξαίρετο απόγευμα και έκαναν την ώρα να περάσει χωρίς να το καταλάβει κανείς.
Οι αναμνήσεις από τις αξέχαστες ημέρες στο Σχολείο, η εξιστόρηση της μετέπειτα πορείας καθενός (κάποιους είχαμε να τους δούμε από την αποφοίτησή τους) και οι συζητήσεις για την περαιτέρω πορεία του Συλλόγου αλλά και πολλά άλλα θέματα, γέμισαν τον διαθέσιμο χρόνο που μας φάνηκε απελπιστικά λίγος. Μόνη παρηγοριά η κοινή υπόσχεση να επαναλάβουμε μια τέτοια συγκέντρωση το συντομώτερο δυνατόν.

Την επομένη (21/5) το βράδυ, η δεξίωση στο Mandarine Oriental Hotel Hyde Park είχε άλλο χρώμα. Πιο επίσημα αλλά το ίδιο ζεστά και αναβρυτινά εορτάσαμε την ονομαστική εορτή (Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης) των ουκ ολίγων εορταζόντων. Η συμμετοχή των συζύγων και των τέκνων των αποφοίτων ομόρφυνε και δρόσισε την επίσημη βραδυά και διέλυσε την μουντάδα του βροχερού καιρού.
Γεμάτος φιλοσοφημένο προβληματισμό ο λόγος του συναποφοίτου μας Γιώργου Σύρπη '59 και συγκινητικά τα λόγια του Προέδρου μας Απόστολου Κάλλιου '56. Αμφότεροι τόνισαν την μεγάλη σημασία και την συμβολή του Σχολείου μας στην Παιδεία, με την ευρύτερη έννοια αυτής.
Ακολούθησε η κοπή της ωραιότατης (οπτικώς αλλά και γευστικώς) εορταστικής τούρτας από τον εορτάζοντα συναπόφοιτό μας και επίτιμο Πρόεδρο του Συλλόγου μας, Βασιλέα Κωνσταντίνο '58, τ. Βασιλέα της Ελλάδος.
Τα φλας των φωτογραφικών μηχανών άστραφταν συνεχώς, στην προσπάθειά μας να σταματήσουμε τον χρόνο και να φυλακίσουμε την μαγεία της εκδηλώσεως. Η οποία, βέβαια, δεν έχει την ανάγκη τους για να παραμείνει χαραγμένη στην μνήμη μας και στην καρδιά μας, διότι, όπως κάθε αναβρυτινή συγκέντρωση, αντανακλά ολόκληρη την ζωή που ζήσαμε στο Σχολείο μας, με το αξεπέραστο σύστημα, το οποίο βασιζόταν στις διαχρονικές ιδέες των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων.

---------- . ----------

28/4/2002:
Την Παρασκευή 26/4/2002 ο συμμαθητής μας και επίτιμος Πρόεδρος του Συλλόγου μας Βασιλεύς Κωνσταντίνος '58, τ. Βασιλεύς της Ελλάδος, έδωσε συνέντευξη στον διάσημο δημοσιογράφο Larry King του CNN, αποσπάσματα της οποίας προβλήθηκαν και στην Ελλάδα το Σάββατο και την Κυριακή.
Η εκπομπή (Larry King Live) παρουσίασε πολλά στιγμιότυπα από την ζωή του και ο δημοσιογράφος του έθεσε πολλά ερωτήματα. Από τις απαντήσεις, την μεγαλύτερη αίσθηση δημιούργησε η έντονη επιθυμία του να επιστρέψει και να εγκατασταθεί οικογενειακώς στην Ελλάδα καθώς και η διαβεβαίωση ότι, ως Έλληνας και ως Χρυσός Ολυμπιονίκης του 1960, θα είναι παρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, για τους οποίους είναι σίγουρος, ότι θα έχουν μεγάλη επιτυχία.

---------- . ----------

25/4/2002:
Στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» της Τρίτης 23/4/2002, στην σελίδα 21, δημοσιεύεται ολοσέλιδη αναφορά στον συμμαθητή μας και επιφανή αρχιτέκτονα, Κώστα Κονδύλη '59 στηριζόμενη σε συνέντευξη που έδωσε για το έργο του στην Αμερική, για τις σύγχρονες τάσεις της αρχιτεκτονικής καθώς και για το πώς μπορεί να ξαναγίνει η Αθήνα «μια όμορφη και φιλική για τους κατοίκους της πόλη».
Δύο φωτογραφίες συνοδεύουν το αφιέρωμα, μία του ίδιου του Κώστα και μία με ένα από τα έργα του, το World Trump Tower, το υψηλότερο κτίριο κατοικιών στον κόσμο.

---------- . ----------

17/4/2002:
Εκδηλώσεις στο Λονδίνο 21 και 22 Μαΐου 2002.
Την Δευτέρα 22/4/2001 λήγει η προθεσμία για εμπρόθεσμη δήλωση συμμετοχής στις εκδηλώσεις.
Δηλώσεις συμμετοχής μετά την ημερομηνία αυτή, θα δημιουργήσουν αναστάτωση και οποιοδήποτε πρόσθετο κόστος (ενδεχομένως και αδυναμία αποδοχής) θα το επωμίζονται οι εκπρόθεσμοι.
Για δηλώσεις συμμετοχής και για λεπτομέρειες, παρακαλείσθε να επικοινωνήσετε με τους αναφερόμενους στην ανακοίνωση με ημερομηνία 5/4/2002.

---------- . ----------

14/4/2002:
Εγκαίνια στα Ανάβρυτα.
Την Παρασκευή 12/4/2001 το πρωί, έγιναν στα Ανάβρυτα, από τον υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Π. Ευθυμίου, τα εγκαίνια των νέων αιθουσών διδασκαλίας του Γυμνασίου Αναβρύτων στο ανακαινισμένο και κατάλληλα διαμορφωμένο κτίριο «Ανατολικόν».
Τον Σύλλογό μας εκπροσώπησαν οι Γιώργος Δραμυτινός '57, Α' Αντιπρόεδρος, Παντελής Πεχλιβανίδης '61, Β' Αντιπρόεδρος, Νίκος Πουλάκος '62, Γενικός Γραμματεύς και Γιώργος Δανιηλίδης '57, μέλος του Δ.Σ.

---------- . ----------

14/4/2002:
Την Παρασκευή 12/4/2001 απεβίωσε, σε μεγάλη ηλικία, ο Νικόλαος Ι. Γιαννίδης, πατέρας του συμμαθητή μας Κώστα Γιαννίδη '64. Ο εκλιπών, Άρχων Ακτουάριος του Οικουμενικού Πατριαρχείου και συνιδρυτής, με τα αδέλφια του μαζί, ομίλου βιομηχανικών και μη εταιρειών, ήταν από τους ανθρώπους εκείνους που, σεμνοί αλλά έντονα δημιουργικοί, αφήνουν το έργο τους να μιλήσει γι' αυτούς και να διδάξει πολλά στις επόμενες γενεές.
Η νεκρώσιμη ακολουθία θα ψαλεί την Δευτέρα 15/4/02, στις 4 μ.μ., στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος, στον Πειραιά. Εκφράζουμε και από την θέση αυτή τα θερμά συλλυπητήριά μας στις οικογένειες των τέκνων του.

---------- . ----------

10/4/2002:
Επικοινωνία μελών μέσω e-mail.
Χθες, οι ηλεκτρονικές διευθύνσεις στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του Συλλόγου μας (@anavryta.org) έφθασαν αισίως τον αριθμό 75 και είναι σίγουρο, ότι πολλοί ακόμη έχουν πρόσβαση στο Internet και μπορούν να ενταχθούν στο σύστημα γνωστοποιώντας μας την ηλεκτρονική τους διεύθυνση (e-mail address). Έτσι θα έχουν πολύ ταχύτερη ενημέρωση για τα θέματα του Συλλόγου κ.ά.
Γι αυτό, όσοι έχετε πρόσβαση στο Internet ή όσοι γνωρίζετε κάποιον άλλο που έχει, παρακαλείσθε να επικοινωνήσετε μαζί μας στέλνοντας e-mail στη διεύθυνση: mailmaster@anavryta.org.

---------- . ----------

10/4/2002:
Ματαίωση της εκδρομής στους Δελφούς (13-14/4/2002).
Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας απεφάσισε στην χθεσινή του (9/4/02) συνεδρίαση την ματαίωση της εκδρομής στους Δελφούς που επρόκειτο να γίνει στις 13 & 14/4/02, διότι ενώ προφορικά είχαν εκφράσει πολλοί επιθυμία να συμμετάσχουν δεν κατέθεσαν εγκαίρως το απαιτούμενο ποσό για την επιβεβαίωση της συμμετοχής τους, πράγμα που ήταν απαραίτητο για να μπορεί υπεύθυνα το Δ.Σ. να «κλείσει» πούλμαν και ξενοδοχείο.
---------- . ----------

8/4/2002:
Γεννητούρια.
Μάθαμε ότι ο συμμαθητής μας και βασικό στέλεχος της ομάδας χόκεϋ του Α.Ο.Χόκεϋ «Ανάβρυτα», Δημήτρης Λέλης, απέκτησε άρρεν τέκνον. Πρόκειται για την αρχή μιας καλής προσπάθειας για την δημιουργία νέας ομάδας χόκεϋ. Στέλνουμε τις θερμές μας ευχές στον Δημήτρη και στην Ρούλα, τους ευτυχείς γονείς, για τον νεοαφιχθέντα υιόν αλλά και για καλή ...συνέχεια.
---------- . ----------

5/4/2002:
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ.
Το Δ.Σ. απεφάσισε να οργανώσει δύο εκδηλώσεις στο Λονδίνο, στις 20 και 21 Μαΐου 2002, προκειμένου να συμμετάσχουν απόφοιτοι που βρίσκονται σην Αγγλία και σε άλλες χώρες του εξωτερικού. Η σχετική ενημερωτική επιστολή προς τους αποφοίτους έχει ήδη σταλεί.
Για τους αποφοίτους που θα ταξιδεύσουν από την Ελλάδα θα υπάρξει πρόγραμμα επισκέψεως στο Λονδίνο με αναχώρηση από Αθήνα στις 18/5/02 και επιστροφή στις 22/5/02.
Όσοι απόφοιτοι επιθυμούν να συμμετάσχουν, μόνοι ή με μέλη της οικογενείας τους ή με φίλους, παρακαλούνται να εκδηλώσουν το συντομώτερο δυνατόν το ενδιαφέρον τους στα κατωτέρω μέλη του Δ.Σ., διότι ο χρόνος που απομένει είναι λίγος και το κόστος αλλά και το πρόγραμμα της εκδρομής είναι συνάρτηση του αριθμού των συμμετεχόντων.
Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε να στείλετε μήνυμα στην διεύθυνση saeea@anavryta.org ή να επικοινωνήσετε τηλεφωνικώς με κάποιο από τα κατωτέρω μέλη του Δ.Σ.:
Απόστολος Κάλλιος '56: 010 8016747 (οικ.).
Γιώργος Δραμυτινός '57: 010 67 13 997 (γρ.), 010 65 31 366 (οικ.).
Παντελής Πεχλιβανίδης '61: 010 7225240 (γρ.), 010 6714423 (οικ.).
Νίκος Πουλάκος '62: 010 3607895 (γρ.), 0108070618 (οικ.).
Χρήστος Κασιμάτης '73: 010 89 59 069 (οικ.).
Ανδρέας Παπαπαναγιώτου '64: 010 51 56 100 (γρ.), 010 80 31 345 (οικ.).
και, στο Λονδίνο:
Ζαχαρίας Γιαννακουδάκης '63: 00 44 20 74 314 560 και 00 44 20 74 315 456 (FAX).

---------- . ----------

3/4/2002:
Στο περιοδικό "men", στο τεύχος που μόλις κυκλοφόρησε (Απρίλιος 2002), δημοσιεύεται εκτενής συνέντευξη του συμμαθητή μας Γιώργου Λεβίδη '59 με διάφορες φωτογραφίες, ανάμεσα στις οποίες και μία από τα Ανάβρυτα όπου ο Γιώργος εικονίζεται κάτω αριστερά. Στην λεζάντα γράφει: «Ατμόσφαιρα βρετανικού σχολείου στα Ανάβρυτα.».
Σημειωτέον, ότι το περιοδικό αυτό είχε δημοσιεύσει πέρυσι τον Μάιο (βλ. σημείωμα πιο κάτω με ημερομηνία 9/5/2001) άρθρο για τον Κώστα Κονδύλη '59, που ήταν στην ίδια τάξη με τον Γιώργου Λεβίδη και εικονίζεται στην ανωτέρω φωτογραφία όρθιος πίσω του.
---------- . ----------

20/3/2002:
ΕΚΔΡΟΜΗ 13 & 14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2002 ΣΤΟΥΣ ΔΕΛΦΟΥΣ.
Η εκδρομή, που αναγγέλθηκε κατά την κοπή της βασιλόπιττας για τις 13 και 14 Απριλίου 2002, θα γίνει τελικά στους Δελφούς επειδή στην Σπάρτη, που στοχεύαμε αρχικά, δεν μπορέσαμε να εξασφαλίσουμε επαρκή αριθμό δωματίων.
Η αναχώρηση θα γίνει νωρίς το πρωί του Σαββάτου 13/4/02 και η επιστροφή το απόγευμα της Κυριακής 14/4/02. Το κόστος συμμετοχής είναι 75 Ευρώ και περιλαμβάνει μετάβαση και επιστροφή με πούλμαν και διαμονή με πρωινό στο ξενοδοχείο ΒΟΥΖΑΣ. Λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητος βάσει δηλώσεων που θα συνοδεύονται από καταβολή του αντιτίμου.
Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε να στείλετε μήνυμα στην διεύθυνση saeea@anavryta.org ή να επικοινωνήσετε με κάποιον από τους κατωτέρω αποφοίτους:
Γιώργος Δραμυτινός '57: 010 67 13 997 (γρ.), 010 65 31 366 (οικ.)
Χρήστος Κασιμάτης '73: 010 89 59 069 (οικ.)
Ανδρέας Παπαπαναγιώτου '64: 010 51 56 100 (γρ.), 010 80 31 345 (οικ.).

---------- . ----------

12/3/2002:
Με μεγάλη μας λύπη πληροφορηθήκαμε την απώλεια του αγαπητού μας συμμαθητή Άγγελου Χωρέμη '55, από τους πρώτους αποφοίτους του Σχολείου και εκλεκτού αρχαιολόγου.
Η νεκρώσιμη ακολουθία εψάλη την Τρίτη 12/3/2002, στις 11 το πρωί, στον κατάμεστο από κόσμο Ιερό Ναό της Αναλήψεως του Σωτήρος, στα Βριλήσσια. Τον Σύλλογο Αποφοίτων εκπροσώπησαν ο πρόεδρός μας Απόστολος Κάλλιος '56, οι συμμαθητές του Πάνος Πανούρης '55 και Άγις Κωνσταντίνου '55, ο Μάριος Ζενέτος '56 κ.ά. Δυστυχώς, η μη ακριβής αρχική πληροφορία για τον τόπο της κηδείας (Νεκροταφείο Βριλησσίων(;) - δηλαδή του Χαλανδρίου) εμπόδισε την παρουσία πολλών άλλων συναποφοίτων.
Σε εκτενές άρθρο της η εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ της ίδιας ημέρας αναφέρεται στην ζωή και στο έργο του Άγγελου, ως διακεκριμένου αρχαιολόγου, ο οποίος διετέλεσε Διευθυντής Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και Προϊστάμενος της Διευθύνσεως Αρχείου Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού, είχε διενεργήσει πλήθος ανασκαφών σε πολλές περιοχές της Ελλάδος, δημοσίευσε πολλές μελέτες σε επιστημονικά περιοδικά, ήταν εταίρος της Αρχαιολογικής Εταιρείας Αθηνών και έδωσε πολλές διαλέξεις σε Πανεπιστήμια και Αρχαιολογικά Ινστιτούτα.
Τον εκλιπόντα αποχαιρέτησε ο πρόεδρός μας, πρώτος από τους 4 ομιλητές, με λίγα συγκινητικά λόγια. Στην οικογένειά του εκφράζουμε όλοι τα θερμά μας συλλυπητήρια.
---------- . ----------

3/3/2002:
Κοινοποίηση δημοσιεύματός μας:
Την επισήμανσή μας για την ημερομηνία 20/02/2002 (βλ. λίγο πιο κάτω, στην ανακοίνωση με ημ/νία 6/2/2002 - "Σημείωση για τους αριθμομανείς") πληροφορήθηκε ο φορέας MaroussiSOS.gr και την κοινοποίησε στους συνδρομητές του με e-mail που τους έστειλε στις 25/02/2002.
Ο φορέας «MaroussiSOS.gr» αποτελεί ιδιωτική πρωτοβουλία με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος εστιάζοντας τις προσπάθειές του στην περιοχή του Αμαρουσίου και ειδικώτερα στο Δάσος Συγγρού.
---------- . ----------

25/2/2002:
ΚΟΠΗ ΠΙΤΤΑΣ 2002:
Την ΤΕΤΑΡΤΗ 20/02/2002, ώρα 20:02 κόψαμε την εφετεινή βασιλόπιττα, στο ξενοδοχείο Πεντελικόν (Κεφαλάρι Κηφισιάς). Η μεγάλη προσέλευση και η θερμή ατμόσφαιρα δώσανε στο Δ.Σ. την απαιτούμενη όρεξη για περισσότερες εκδηλώσεις μέσα στο 2002.
Ήδη προγραμματίσθηκε εκδρομή στην Σπάρτη για τις 13 και 14 Απριλίου, για την οποία θα σας δώσουμε λεπτομέρειες συντόμως.
Για την ημερομηνία της εκδηλώσεως (20/02/2002) μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα λίγο πιο κάτω, στην ανακοίνωση με ημ/νία 6/2/2002 ("Σημείωση για τους αριθμομανείς").
---------- . ----------

25/2/2002:
Εκλογές Δικηγορικών Συλλόγων:
Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές είναι σε εξέλιξη οι εκλογές των δικηγορικών συλλόγων της χώρας.
Πληροφορηθήκαμε ότι υποψήφιοι στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών είναι ο Δημήτρης Χατζημιχάλης '66 με δικό του συνδυασμό, ως υποψήφιος πρόεδρος και ο Κώστας Κατσιγιάννης '72 με τον συνδυασμό του Δημήτρη, ως υποψήφιο μέλος. Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία. Ο συνδυασμός τους διαθέτει και ιστοχώρο (site) στο Internet με διεύθυνση www.hadjimichalis.gr.
---------- . ----------

6/2/2002:
ΚΟΠΗ ΠΙΤΤΑΣ 2002:
Την ΤΕΤΑΡΤΗ 20/2/2002 θα μαζευτούμε οικογενειακώς στο ξενοδοχείο Πεντελικόν (Κεφαλάρι Κηφισιάς), στις 7:30 μ.μ. για την κοπή της βασιλόπιττας. Έχουν ήδη σταλεί οι σχετικές προσκλήσεις καθώς και τα e-mail (σε όσους είναι συνδεδεμένοι στο ηλεκτρονικό σύστημα του Συλλόγου). Όσοι δεν έχετε λάβει ειδοποίηση, παρακαλείσθε να επικοινωνήσετε με κάποιον του Δ.Σ., διότι κάποιο πρόβλημα μπορεί να υπάρχει με την ακριβή διεύθυνσή σας.
Σημείωση για τους αριθμομανείς: Η ημερομηνία που θα κόψουμε την βασιλόπιττα (20/02/2002) έχει την ιδιομορφία ότι η ημέρα και ο μήνας σχηματίζουν το έτος και είναι η ίδια διαβάζοντάς την από το τέλος προς την αρχή (20 02 2002). Είναι μία περίπτωση που στο παρελθόν παρουσιάσθηκε μόνο δύο φορές (10/01/1001 και 11/11/1111) και θα παρουσιασθεί ξανά σε 110 χρόνια και 10 μήνες (21/12/2112) και, ακολούθως, άλλη μία φορά, στις 30 Μαρτίου του 3003 (30/03/3003) και ποτέ ξανά.
---------- . ----------

16/1/2002:
Προαναγγελία για την ΚΟΠΗ ΠΙΤΤΑΣ 2002:
Την ΤΕΤΑΡΤΗ 20/2/2002 θα μαζευτούμε για την κοπή της βασιλόπιττας. Η ακριβής ημέρα και ώρα και ο τόπος θα ανακοινωθούν συντομώτατα τόσο στην σελίδα αυτή όσο και με επιστολή-πρόσκληση αλλά και με e-mail για όσους έχουν ενταχθεί στο σχετικό σύστημα του Συλλόγου (πάνω από 60).
---------- . ----------

16/1/2002:
ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΕΤΗΣΙΑΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ Σ.Α.Ε.Ε.Α.
Μετά από πολλά χρόνια που η ετήσια συνδρομή είχε καθορισθεί στις 5.000 δρχ., το Δ.Σ. του Συλλόγου απεφάσισε την αναπροσαρμογή της στα 30 (τριάντα) ΕΥΡΩ (10.223 δρχ). Πιστεύουμε ότι το ποσό εξακολουθεί να είναι πολύ χαμηλό σε σχέση με τις συνδρομές που ζητούνται από άλλους παρεμφερείς συλλόγους παρ' όλο που το δυναμικό αυτών είναι πολύ μεγαλύτερο του δικού μας.
Οι πόροι που απαιτούνται για τις εκδηλώσεις του Συλλόγου πρέπει, πλέον, να ενισχυθούν και από την ετήσια αυτή συνδρομή οπότε αναμένεται να υπάρξει κατανόηση από όλους για την αύξηση αυτή.
---------- . ----------

16/1/2002:
Την Πέμπτη 27/12/2001 απεβίωσε ο συμμαθητής μας, παλαιός μαθητής του Ε.Ε.Α. Αλέξανδρος Μακέδος Χ56.

---------- . ----------


Στείλτε μας e-mail στη διεύθυνση: saeea@anavryta.org και γράψτε μας νέα δικά σας ή άλλων αποφοίτων και καθηγητών του Σχολείου.