Τα Νέα του Συλλόγου
---------- . ----------
Έτος 2007

Ανακοίνωση 20071029β: Η Ημέρα Αποφοίτων 2007 προγραμματίζεται να γίνει στο Σχολείο μας την Κυριακή 2/12/07. Η εφετεινή εκδήλωση θα έχει ιδιαίτερη λαμπρότητα αφού στις αρχές του Καλοκαιριού ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανακαινίσεως του Ιερού Ναού Αγίου Ανδρέα, του ναΐσκου μας (βλ. σχετικές φωτογραφίες) και αναμένεται να γίνει εκεί ο Αγιασμός, όπως παλιά. Τα θυρανοίξια του Ναού θα γίνουν λίγες ημέρες πριν από την 30η Νοεμβρίου ε.έ., ημέρα εορτής της μνήμης του Αγίου Ανδρέα, ώστε κατά την ημέρα αυτή να λειτουργήσει πανηγυρικά ο Ναός.
Περιμένουμε από το Ι.Γ.Ε. να ορίσει την ημερομηνία για τα θυρανοίξια και την Σχολική Επιτροπή να εγκρίνει το αίτημά μας να γίνει το γεύμα, κατά την Ημέρα των Αποφοίτων, στην παλαιά τραπεζαρία.
Υπενθυμίζουμε, ότι οι εργασίες ανακαινίσεως, που ανέδειξαν και πάλι την ομορφιά και το μεγαλείο του ναΐσκου μας, έγιναν με φροντίδα και έξοδα του κ. Γ. Μαυροσκότη της τεχνικής εταιρείας ΒΙΟΤΕΡ ΑΕ στην μνήμη του πατέρα του, Ανδρέα Μαυροσκότη.
Ο Σύλλογός μας ανέλαβε, μετά από σχετική πρότασή του και έγκριση από το Ι.Γ.Ε., στην εποπτεία του οποίου ανήκει ο ναΐσκος, το αρκετά δύσκολο έργο του εξοπλισμού του με τα απαραίτητα ιερά σκεύη, τις εικόνες και ό,τι άλλο χρειάζεται, ώστε να επανέλθει ο Ι. Ναός σε κατάσταση πλήρους λειτουργίας.
Ετσι, ξεκίνησαν η αναζήτηση, ανεύρεση και επισκευή των στασιδίων, η ανάθεση σε ειδικό καλλιτέχνη-αγιογράφο, της δημιουργίας νέων δεσποτικών εικόνων (για το τέμπλο) παρόμοιων με τις παλαιές που ξεφεύγουν από την γνωστή βυζαντινή τεχνοτροπία, η αναζήτηση του αναλογίου των ψαλτών και άλλων πραγμάτων που χάθηκαν αλλά πιθανόν να είναι κάπου καταχωνιασμένα, η αγορά ιερών σκευών, βιβλίων κλπ. Στην προσπάθειά του αυτή, το Δ.Σ. του Συλλόγου είναι σίγουρο ότι θα έχει την συμπαράσταση όλων των αποφοίτων, τους οποίους ενημέρωσε με σχετική επιστολή που εστάλη σήμερα 29/10/07.
Από τις ιστοσελίδες αυτές θα σας κρατάμε ενήμερους για το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, ώστε να μπορέσουν να παρευρεθούν όλοι οι απόφοιτοι.

---------- . ----------

Ανακοίνωση 20071029α:
Το τριήμερο 12-14 Οκτωβρίου 2007 πραγματοποιήθηκε η εκδρομή του Συλλόγου μας στην Αρκαδία. Το πούλμαν ξεκίνησε γεμάτο με αποφοίτους και τις συζύγους τους από τον σταθμό Δουκίσης Πλακεντίας το απόγευμα της Παρασκευής 12/10/07 και, μετά από μία ήσυχη και όμορφη διαδρομή, έφθασε στην Δημητσάνα όπου μοιρασθήκαμε σε τρεις ανακαινισμένους παραδοσιακούς ξενώνες.
Η θερμή υποδοχή που μας έκαναν και στους τρεις ξενώνες μας προετοίμασε για μία ακόμη καλύτερη συνέχεια, η οποία επιβεβαιώθηκε από την περιποίηση και τα εξαιρετικά εδέσματα που είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε σε ταβέρνα της πόλης, που είχε διαλέξει μετά από εξονυχιστική επιτόπια έρευνα ο αρχηγός της αποστολής Γιώργος Δραμυτινός '57.
Την επόμενη ημέρα επισκεφθήκαμε την βιβλιοθήκη της Δημητσάνας, το σπίτι του Γρηγορίου Ε', την μονή Φιλοσόφου και την Στεμνίτσα. Το απόγευμα παραστήκαμε στα εγκαίνια της «Αρκαδιανής», μιας εντυπωσιακά όμορφης και με πολύ μεράκι στημένης μονάδας παραγωγής και πωλήσεως παραδοσιακών προϊόντων (τα οποία και ...τιμήσαμε ιδιαιτέρως), η οποία συνδυάζεται με μουσείο εργαλείων, εντύπων κλπ, σχετικών με την μαγειρική και την ζαχαροπλαστική. Τα εγκαίνια έγιναν από τον συντοπίτη Υπουργό Υγείας κ. Αβραμόπουλο.
Την Κυριακή, 3η και τελευταία ημέρα της εκδρομής, μπαίνοντας το πρωί στην εκκλησία του Αγ. Γεωργίου, κοντά στους ξενώνες, δεν πιστεύαμε στα μάτια μας βλέποντας την εικόνα του Αρχαγγέλου Γαβριήλ στην δεξιά είσοδο του Ιερού. Ηταν ολόιδια με αυτή που υπήρχε στον ναΐσκο του Αγ. Ανδρέα (βλ. παλαιά φωτογραφία) και η οποία χάθηκε, μαζί με τις άλλες τέσσερις δεσποτικές εικόνες και έχει αναλάβει το Δ.Σ. του Συλλόγου μας να αντικαταστήσει με αντίστοιχα έργα ζωγραφικής. Πρόκειται για «αναγεννησιακής» τεχνοτροπίας εικόνες που δεν συναντά κανείς εύκολα σε Ι.Ναούς αφού οι περισσότερες εικόνες είναι βυζαντινής τεχνοτροπίας. Ετσι, την φωτογραφίσαμε, ώστε να χρησιμοποιηθεί ως πρότυπο για την καινούργια εικόνα που έχει ήδη αναλάβει ειδικός καλλιτέχνης αγιογράφος.
Ακολούθως, επισκεφθήκαμε το Μουσείο Υδροκίνησης, την Μονή Αιμυαλών, το σπίτι των Κολοκοτρωναίων, στο Λιμποβίσι και το ...εστιατόριο «Λούκουλλος» (μας εντυπωσίασε η ορθή γραφή με 2 «λ») όπου είχαμε την ευκαιρία να κρατήσουμε μία πολύ όμορφη τελευταία γεύση από την ωραία εκδρομή που ολοκληρώθηκε λίγες ώρες μετά, όταν το πούλμαν μας άφησε στον σταθμό Δουκίσης Πλακεντίας από όπου μας είχε πάρει. Αποχαιρετισθήκαμε κουρασμένοι αλλά υπερευχαριστημένοι, δίνοντας ραντεβού για την επόμενη εκδρομή ελπίζοντας ότι δεν θα αργήσει να προγραμματισθεί.
Φωτογραφίες από την εκδρομή αυτή μπορείτε δείτε πατώντας στην αντίστοιχη ημερομηνία Παρασκευή 12/10/2007, Σάββατο 13/10/2007, Κυριακή 14/10/2007.

---------- . ----------

Ανακοίνωση 20070827:
Με φροντίδα του συναποφοίτου Θανάση Γουλιάμου '63, τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά, λάβαμε το συνημμένο κείμενο, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό της Σχολής Μωραΐτη, για τον θανόντα τον περασμένο Φεβρουάριο αείμνηστο καθηγητή μας Κωνσταντίνο Μοσχόπουλο, ο οποίος διετέλεσε καθηγητής και της Σχολής αυτής, στην οποία εφοίτησε και ο γιος του Γιάννης.
Μέσα στο κείμενο αυτό φαίνονται ο σεβασμός και η αγάπη που έτρεφαν γι' αυτόν οι μαθητές του της Σχολής Μωραΐτη, συναισθήματα ανάλογα αυτών που τρέφαμε και εμείς όπως σίγουρα και οι μαθητές του σ' όλα τα άλλα σχολεία, από τα οποία πέρασε ο αείμνηστος καθηγητής μας. Η αγάπη του για τους μαθητές του αλλά και για την επιστήμη του και το λειτούργημά του τον οδηγούσε να βρίσκει τον καταλληλότερο κάθε φορά τρόπο για να μας προσεγγίσει και εκτός από την μετάδοση των απαραιτήτων γνώσεων να μας βοηθήσει να διευρύνουμε και να ανιχνεύουμε τους ορίζοντές μας. Η μνήμη του θα διατηρηθεί αναλοίωτη στις καρδιές μας και το δημιουργικό του έργο θα αποτελεί φωτεινό παράδειγμα.
---------- . ----------

Ανακοίνωση 20070824:
Από την Πέμπτή 23/8/2007 η ιστοσελίδα των Νέων του Συλλόγου χωρίσθηκε σε επί μέρους ιστοσελίδες, μία για κάθε έτος. Η μικρή αυτή αλλαγή θα βοηθήσει στην βελτίωση της ταχύτητας εμφανίσεως των ανακοινώσεων. Θα δυσχερανθεί λίγο η αναζήτηση θεμάτων προηγουμένων ετών (αν δεν είναι γνωστό το έτος της αντίστοιχης ανακοινώσεως), κάτι που θα λυθεί με την δημιουργία ειδικού πεδίου αναζητήσεως, το οποίο θα ενσωματωθεί στην νέα μορφή του ιστοτόπου μας που είναι ακόμη σε επεξεργασία.
---------- . ----------

Ανακοίνωση 20070612:
Την Τρίτη 12/6/2007, στην τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ., ανακοινώθηκαν και αποφασίσθηκαν τα ακόλουθα.
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου, Απόστολος Κάλλιος '56, ανακοίνωσε ότι, όπως ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο του Ι.Γ.Ε. κ. Κ. Μπέση, το εκκλησάκι του Αγίου Ανδρέα είναι έτοιμο και απομένει ο επί μέρους εξοπλισμός του (εκκλησιαστικά είδη, εικόνες, πιθανή εικονογράφηση τοίχων, κλπ) προκειμένου να γίνουν τα θυρανοίξια και να λειτουργήσει. Ο Σύλλογός μας είχε από καιρό δηλώσει στον κ. Μπέση, ότι ενδιαφέρεται και μπορεί να βοηθήσει τόσο σ' αυτόν τον τομέα όσο και όπου αλλού θα χρειαζόταν. Κατόπιν αυτού ο Σύλλογός μας θα συντάξει, μετά από κατάλληλες επαφές, κατάλογο με τα απαιτούμενα είδη και εργασίες και θα ενημερώσει σχετικώς τα μέλη.
Η επιθυμία για επανάληψη της μεγάλης επιτυχίας της εκδρομής του 2005 στην Κωνσταντινούπολη, οδήγησε το Δ.Σ. να εξετάσει πλήθος εναλλακτικών προτάσεων. Οι προτάσεις που συγκέντρωσε ήσαν πολύ αξιόλογες (ενδεικτικά ανφέρουμε : Αγ. Πετρούπολη, Ιορδανία, κλπ) αλλά υπήρχαν και αρκετά αρνητικά στοιχεία. Ο χρόνος που θα έπρεπε να γίνει η εκδρομή, το συνολικό κόστος, ο χρόνος προετοιμασίας, κλπ, δεν συνέκλιναν στην υιοθέτηση κάποιας από τις προτάσεις. Ετσι, το Δ.Σ. αποφάσισε να προγραμματίσει εκδρομή εντός της Ελλάδος περί τα μέσα Οκτωβρίου 2007. Πολύ σύντομα τα μέλη του Συλλόγου θα έχουν περισσότερες λεπτομέρειες, με e-mail και με επιστολή, ώστε να προγραμματίσουν την συμμετοχή τους.
Εκτός από τα ανωτέρω, συζητήθηκαν κατά την συνεδρίαση και άλλα θέματα, για τα οποία δεν λήφθηκε απόφαση και θα ξανασυζητηθούν.
Η επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. ορίσθηκε για την Τετάρτη 27/6/2007.
---------- . ----------

Ανακοίνωση 20070607:
Με μεγάλη λύπη πληροφορηθήκαμε την απώλεια του αγαπητού μας συναποφοίτου και εκλεκτού δικηγόρου, Κώστα Τρικαλίδη ΄65.
Πράος, γλυκομίλητος και αγαπητός σε όλους, ζούσε μόνος του με οικογένειά του τους στενούς συγγενείς (θείοι, εξαδέλφια, ανήψια), τους φίλους του και, βέβαια, την μεγάλη οικογένεια των Αναβρύτων, με την οποία και ιδίως με τους συμμαθητές του, ήταν πολύ δεμένος. Ηταν συχνότατα παρών στις εκδηλώσεις του Συλλόγου. Και ξαφνικά, τελείως ξαφνικά, μας ήρθε το δυσάρεστο νέο. Προδομένος από την καρδιά του αναχώρησε για το Μεγάλο Ταξίδι, στο οποίο θα τον συντροφεύει η αγάπη μας όλων μας. Ας είναι αναπαυμένος εκεί που πάει.
Η κηδεία του έγινε την Τετάρτη 7/6/07, στις 5:00 μ.μ., στο Κοιμητήριο της Αναστάσεως, στον Πειραιά.
Παρόντες από τον Σύλλογό μας ήσαν ο Γενικός Γραμματέας, Νίκος Πουλάκος '62, ως εκπρόσωπος και του Προέδρου μας που δεν μπορούσε να παρευρεθεί, ο Ειδικός Γραμματέας, Ανδρέας Παπαπαναγιώτου '64, το μέλος του Δ.Σ. και συμμαθητής του Κώστα, Ηλίας Γαλανόπουλος '65, ο καθηγητής μας κ. Κώστας Πανίτσας καθώς και πολύ άλλοι συμμαθητές του και συναπόφοιτοι. Παρών, βέβαια, και ο συναπόφοιτος Χρήστος Βουτυρίτσας '68, πρώτος εξάδελφος του εκλιπόντος.
---------- . ----------

Ανακοίνωση 20070509:
Την Τετάρτη 9/5/07, στις 4:30 μ.μ., στο Κοιμητήριο της Αναστάσεως, στον Πειραιά, έγινε η κηδεία του του αγαπητού μας συναποφοίτου Παναγιώτη Ασημακόπουλου ΄58 .
Γεμάτη η εκκλησία και πολύς κόσμος στο προαύλιο και ιδίως πολλοί αναβρυτινοί, κάποιοι απο τους οποίους είχαν έρθει από την επαρχία ή το εξωτερικό για να ξεπροβοδίσουν τον φίλο και συμμαθητή στο τελευταίο του ταξίδι. Ανάμεσά τους, ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος, τέως Βασιλεύς της Ελλάδος και Επίτιμος Πρόεδρος του Συλλόγου μας, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου μας Απόστολος Κάλλιος, πολλά μέλη του Δ.Σ. και πολλοί άλλοι απόφοιτοι καθώς και ο καθηγητής μας κ. Κώστας Πολίτης.
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου μας είχε ετοιμάσει δυο λόγια για τον αποχαιρετισμό του εκλιπόντος αλλά η οικογένεια δεν θέλησε να εκφωνηθούν επικήδειοι λόγοι. Η ζωή και το έργο του Παναγιώτη Ασημακόπουλου, καθηγητή Πυρηνικής Φυσικής και Ραδιοοικολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων είναι γνωστά σε όλους μας και αποτελούν φωτεινό παράδειγμα για τους νεώτερους. Παραθέτουμε εδώ το ψήφισμα του Δ.Σ. του Τμήματος Φυσικής του Παν/μίου Ιωαννίνων, του οποίου ο εκλιπών διετέλεσε Πρόεδρος επί σειρά ετών.
---------- . ----------

Ανακοίνωση 20070508:
Την Δευτέρα 7/5/2007, συνεδρίασε το νέο Δ.Σ., στην πρώτη του συνεδρίαση μετά την συγκρότησή του σε σώμα (βλ. πιο κάτω ανακοίνωση 20070424), κάτω από το βάρος της θλιβερής ειδήσεως του θανάτου του αγαπητού συναποφοίτου Παναγιώτη Ασημακόπουλου '58, το πρωί της ίδιας ημέρας.
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου καλωσόρισε τα νέα μέλη του Δ.Σ. και, ακολούθως, έγινε συζήτηση για τις δραστηριότητες που θα αναλάβει να διοργανώσει ο Σύλλογος μέσα στο 2007.
Ιδιαίτερος προβληματισμός υπήρξε και έγινε ενδιαφέρουσα συζήτηση γύρω από το θέμα του μέλλοντος του Συλλόγου και κυρίως της διατηρήσεως της αναβρυτινής ιδέας, κάτι που έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τα προηγούμενα Διοικητικά Συμβούλια χωρίς τελικά να έχει υιοθετηθεί κάποια από τις πολλές προτάσεις που κατά καιρούς έχουν συζητηθεί.
Πρώτη κίνηση αποφασίσθηκε να είναι η ενημέρωση του αρχείου αποφοίτων. Η εμπειρία από την προπέρσινη προσπάθεια, που δεν είχε τα αναμενόμενα αποτελέσματα, οδήγησε στην επιλογή διαφορετικού τρόπου προσεγγίσεως των αποφοίτων για την συγκέντρωση των στοιχείων και πιστεύουμε ότι αυτή την φορά θα υπάρξει καλύτερο αποτέλεσμα.
Η επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. ορίσθηκε για την Δευτέρα 11/6/2007.
---------- . ----------

Ανακοίνωση 20070508:
Με μεγάλη λύπη πληροφορηθήκαμε την απώλεια του αγαπητού μας συναποφοίτου και εκλεκτού καθηγητή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Παναγιώτη Ασημακόπουλου ΄58.
Η κηδεία του θα γίνει την Τετάρτη 9/5/07, στις 4:30 μ.μ., στο Κοιμητήριο της Αναστάσεως, στον Πειραιά.
Στην οικογένεια του αγαπητού μας Παναγιώτη και ιδιαίτερα στον αδελφό του και επίσης συναπόφοιτο Νίκο Ασημακόπουλο '60 καθώς και στην αδελφή του Τζένη και στον σύζυγό της, συναπόφοιτο Κώστα Σοφιανό '57, εκφράζουμε τα θερμότατα συλλυπητήριά μας.
---------- . ----------

Ανακοίνωση 20070424:
Την Παρασκευή 20/4/2007, συνεδρίασε το νέο Δ.Σ. και συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:
Πρόεδρος: Κάλλιος Απόστολος '56
Α' Αντιπρόεδρος: Δραμυτινός Γιώργος '57
Β' Αντιπρόεδρος: Πεχλιβανίδης Παντελής '61
Γενικός Γραμματέας: Πουλάκος Νίκος '62
Ειδικός Γραμματέας: Παπαπαναγιώτου Ανδρέας '64
Ταμίας: Κασιμάτης Χρήστος '73
Σύμβουλοι:
Αναγνωστόπουλος Λέανδρος '59
Γιαγδζόγλου Χρήστος '56
Καμπαδέλλης Γιώργος '71
Κατσάμπας Βασίλης '58
Κωστής Κώστας '60
Μπαξεβάνης Μιχάλης '70
Ολύμπιος Τάσος '59
Παπανδρέου Κώστας '61
Σώκος Στέλιος '64
Τηλέφωνα και ηλεκτρονικές διευθύνσεις (e-mail address) των μελών του Δ.Σ. θα βρείτε στην ιστοσελίδα «Το Δ.Σ. του Συλλόγου».
Ακολούθως, ανακοινώθηκε από τον Γενικό Γραμματέα Νίκο Πουλάκο '62 η υποβολή της παραιτήσεως από το Δ.Σ. του εκλεγέντος μέλους Τάσου Ολύμπιου '59, προκειμένου, όπως είπε, κάποιο από τα αναπληρωματικά μέλη να μπορέσει να διαθέσει περισσότερο χρόνο για τον Σύλλογο από αυτόν που μπορεί ο ίδιος να διαθέσει λόγω των επαγγελματικών του υποχρεώσεων. Δήλωσε, επίσης, ότι θα είναι πάντοτε στην διάθεση του Συλλόγου για οτιδήποτε χρειασθεί.
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου, Απόστολος Κάλλιος ΄56, εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες εκ μέρους όλου του Δ.Σ. προς τον αγαπητό μας Τάσο για την ευαισθησία του και για την πολύχρονη προσφορά του προς τον Σύλλογο και παρακάλεσε τον Γενικό Γραμματέα Νίκο Πουλάκο να καλέσει το πρώτο αναπληρωματικό μέλος, Ηλία Γαλανόπουλο '65, να καταλάβει την θέση.
Επί πλέον, συμφωνήθηκε να προσκαλούνται και να συμμετέχουν (χωρίς δικαίωμα ψήφου) σε κάθε συνεδρίαση του Δ.Σ. και τα άλλα δύο αναπληρωματικά μέλη, στα οποία θα ανατεθούν συγκεκριμένοι τομείς δραστηριότητας, ώστε να είναι ουσιαστική η συμμετοχή τους.
Η επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. ορίσθηκε για την Δευτέρα 7/5/2007.
---------- . ----------

Ανακοίνωση 20070329α:
Την Τετάρτη 28 Μαρτίου 2007 και ώρα 19:30, στο δώμα (Roof Garden - 8ος όροφος) της Ελληνοαμερικανικής Ενώσεως, Μασσαλίας 22 & Διδότου, έγινε η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας. Παρ' όλο που η όλη προετοιμασία και η οργάνωση από πλευράς Δ.Σ. στόχευαν στην άνετη και γρήγορη ψηφοφορία πολύ περισσοτέρων ατόμων, η συμμετοχή δεν ήταν η αναμενόμενη (συμμετείχαν 31 ταμιακώς ενήμερα μέλη).
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Απόστολος Κάλλιος '56 απηύθυνε χαιρετισμό στους παρισταμένους και ξεκίνησε την διαδικασία της Γ.Σ. διαβάζοντας την έκθεση του Δ.Σ. με τον διοικητικό απολογισμό. Ακολούθησε ο Ταμίας του Συλλόγου μας Χρήστος Κασιμάτης '73 με τον οικονομικό απολογισμό. Αμφότεροι οι απολογισμοί υπερψηφίσθηκαν ομόφωνα και η Γ.Σ. απήλλαξε τα μέλη του Δ.Σ. από κάθε ευθύνη.
Ακολούθησαν οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. για την περίοδο 2007-2010. Την εφορευτική επιτροπή απετέλεσαν οι Θωμάς Θεολόγης '55, Δημήτρης Καραμπίνης '75 και Νίκος Χριστόπουλος '72. Οι υποψήφιοι ήσαν 18 για το 15μελές Δ.Σ. και 4 για την 3μελή εξελεγκτική επιτροπή. Εψήφισαν 31 μέλη.
Για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας εξελέγησαν οι:
Αναγνωστόπουλος Λέανδρος '59, ψήφοι 16
Γιαγδζόγλου Χρήστος '56, ψήφοι 16
Δραμυτινός Γιώργος '57, ψήφοι 25
Κάλλιος Απόστολος '56, ψήφοι 27
Καμπαδέλλης Γιώργος '71, ψήφοι 13
Κασιμάτης Χρήστος '73, ψήφοι 22
Κατσάμπας Βασίλης '58, ψήφοι 16
Κωστής Κώστας '60, ψήφοι 24
Μπαξεβάνης Μιχάλης '70, ψήφοι 15
Ολύμπιος Τάσος '59, ψήφοι 13
Παπανδρέου Κώστας '61, ψήφοι 23
Παπαπαναγιώτου Ανδρέας '64, ψήφοι 25
Πεχλιβανίδης Παντελής '61, ψήφοι 19
Πουλάκος Νίκος '62, ψήφοι 26
Σώκος Στέλιος '64, ψήφοι 15
Αναπληρωματικοί είναι, κατά σειρά:
Γαλανόπουλος Ηλίας '65, ψήφοι 12
Διαμαντόπουλος Αλέξανδρος '60, ψήφοι 11
Κατσιάνης Γιάννης '71, ψήφοι 7

Το νέο Δ.Σ. θα συνεδριάσει μετά το Πάσχα προκειμένου να συγκροτηθεί σε σώμα.

Για την εξελεγκτική επιτροπή εξελέγησαν οι:
Κατσιγιάννης Κώστας '72
Πινακουλάκης Εμμανουήλ '55
Τσιπάς Βασίλης '74
με αναπληρωματικό τον:
Χέλμη Χρήστο '75
---------- . ----------

Ανακοίνωση 20070329β:
Με μεγάλη λύπη πληροφορηθήκαμε την εις Κύριον εκδημίαν του αγαπημένου μας καθηγητή Κωνσταντίνου Μοσχόπουλου. Την Κυριακή 25/3/07, στις 11 το πρωί, τελέσθηκε στον Ιερό Ναό της Παναγίας Μαρμαριωτίσσης, στο Κάτω Χαλάνδρι, το 40θήμερο μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του. Τον Σύλλογο εκπροσώπησαν ο Ειδικός Γραμματέας Ανδρέας Παπαπαναγιώτου '64 και ο απόφοιτος Ντίνος Μαθιουδάκης '63.
---------- . ----------

Ανακοίνωση 20070329γ:
Η Κοπή της Βασιλόπιττας 2007, η πρώτη εκδήλωση του Συλλόγου μας για το 2007, έγινε την Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2007 στο δώμα (Roof Garden) της Ελληνοαμερικανικής Ενώσεως, Μασσαλίας 22 & Διδότου, με πολύ μεγάλη επιτυχία. Η αίθουσα, με την εξαιρετική θέα της πανέμορφα φωτισμένης Ακρόπολης, μας διατέθηκε αφιλοκερδώς για την εκδήλωση από τον συναπόφοιτο Λεωνίδα Ασημακόπουλο '67, ο οποίος έχει αναλάβει, μαζί με την λειτουργία του καφέ-μπαρ του ισογείου (είσοδος από Διδότου), την διάθεσή της για παρόμοιες εκδηλώσεις.
Ο τυχερός της χρονιάς, στον οποίο έτυχε το νόμισμα, ήταν ο κ. Γιώργος Πανίτσας. Περισσότερες λεπτομέρειες και φωτογραφίες από την εκδήλωση θα μπουν σε λίγες ημέρες.
---------- . ----------

Ανακοίνωση 20070113γ:
Η Κοπή της Βασιλόπιττας 2007, η πρώτη εκδήλωση του Συλλόγου μας για το 2007, θα εορτασθεί μετά συζύγων και τέκνων την Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2007 και ώρα 19:30, στο Roof Garden (8ος όροφος) της Ελληνοαμερικανικής Ενώσεως, Μασσαλίας 22 & Διδότου (είσοδος από Μασσαλίας), Αθήνα.
Πολλοί μπορεί να εξυπηρετηθούν από το ΜΕΤΡΟ (γραμμή 2, σταθμός «Πανεπιστήμιο») ή από άλλα συγκοινωνιακά μέσα. Οσοι έρθουν με το αυτοκίνητό τους θα βρουν στους γύρω δρόμους (Ομήρου, Σίνα, Μασσαλίας, Ασκληπιού) υπαίθριους ή στεγασμένους χώρους σταθμεύσεως.
---------- . ----------

Ανακοίνωση 20070113β:
Οπως αναφέρεται και πιο κάτω, στην ανακοίνωση 20070113α, λάβαμε προσφάτως ευχετήρια κάρτα από τον απόφοιτο Λύσανδρο Μηλιαρέση-Φωκά '63. Στην κάρτα του αυτή ο Λύσανδρος και η αγαπητή σύζυγός του Λίλα, πέραν των θερμών ευχών που στέλνουν στα μέλη του Συλλόγου μας, μας ενημερώνουν για την πρωτοβουλία τους να ιδρύσουν το «Κέντρο Πολιτισμού της Ελιάς» σε διατηρητέο κτίσμα που αναστήλωσαν, δίπλα στο «κτήμα Μηλιαρέση», στον οικισμό Ποριαράτα, στην Κεφαλλονιά.
Εκτός από αυτό, δημιούργησαν, σε όμορο οικόπεδο, έπαυλη-ξενώνα που κτίσθηκε με παραδοσιακή αρχιτεκτονική των Ιονίων νήσων και προορίζεται για ενοικίαση, ώστε από τα έσοδα να συντηρείται το Κέντρο Πολιτισμού της Ελιάς. Η ενοικίαση του ξενώνα έχει ανατεθεί στην έμπειρη αγγλική εταιρεία Meon & Sovereign Villas (τηλ.: +44 870 900 3290 ή +30 26610 44009, fax: +44 870 850 8552, e-mail: meon.res@meontravel.co.uk, website: www.meonvillas.co.uk και www.sovereignvillas.co.uk.
Μπορείτε να διαβάσετε και τα σχετικά φυλλάδια που μας έστειλε ο Λύσανδρος πατώντας στους αντίστοιχους συνδέσμους που ακολουθούν: Φυλλάδιο 1, Φυλλάδιο 2, Φυλλάδιο 3α, Φυλλάδιο 3β, Φυλλάδιο 3γ,
---------- . ----------

Ανακοίνωση 20070113α:
Κατά την περίοδο των εορτών λάβαμε ταχυδρομικώς ευχετήριες κάρτες από τους αποφοίτους Λύσανδρο Μηλιαρέση-Φωκά '63, Κώστα Γιαννίδη '64 και Κώστα Κούτλα '65 και από την οικογένεια του Ιωάννου Νέρη. Η τελευταία μας συγκίνησε ιδιαιτέρως αφού η σύζυγος του αγαπητού μας και αλησμόνητου Γιάννη Νέρη αλλά και τα παιδιά τους αγαπούν τον Σύλλογό μας και είναι πάντοτε κοντά μας.
Λάβαμε, επίσης και πολλές ευχές ηλεκτρονικά (με e-mail) και ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τους αποστολείς, διότι έτσι κρατούν ζωντανή την επικοινωνία με τον Σύλλογό μας ακόμη κι όταν δεν μπορούν, κυρίως λόγω διαμονής στην επαρχία ή στο εξωτερικό, να παρευρίσκονται στις διάφορες εκδηλώσεις.
---------- . ----------


Στείλτε μας e-mail στη διεύθυνση: saeea@anavryta.org και γράψτε μας νέα δικά σας ή άλλων αποφοίτων και καθηγητών του Σχολείου.